- Lege tok bilder av pasientens bryster

Foto: Geir Fragell (Porsgrunns Dagblad)

Politiet vil nå utvide siktelsen mot legen.

04.03.11 12:03

Legen som er siktet for sexfotografering av en kvinnelig brystpasient på Ibsensykehuset på Vallermyrene, har vært i nytt politiavhør og nekter fortsatt skyld. Politiet vil utvide siktelsen mot legen, skriver Porsgrunns Dagblad.

Politiadvokat Torunn Fossli Sæthre sier etterforskningen begynner å bli ferdig.

- Vi utvidet ikke siktelsen før avhøret i forrige uke, men har tatt høyde for en utvidelse, i alle fall i forhold til brudd på legeloven, sier Fossli Sæthre.

I avhøret på politihuset i Skien forrige uke ble den 37 år gamle legen bistått av sin forsvarer Erling O. Lyngtveit. Legen engasjerte først advokatfirmaet Elden, men skiftet til advokatfirmaet Hjort der Lyngtveit nå jobber.

- Uforsvarlig
- Vi mener å ha avdekket uregelmessigheter i forhold til journalføring og forsvarlig legebehandling, sier politiadvokaten.

Politiet mener også at legen oppbevarte pasientopplysninger hjemme på sin private pc, og at dette kan være i strid med helsepersonelloven.

Legen som i en periode var tilknyttet det private Ibsensykehuset i Porsgrunn ble i september i fjor varetektsfengslet, etter avsløring om at han skulle ha tatt krenkende seksualiserte bilder av en ung kvinne.

- Poserte avkledd
Kvinnen skal i forbindelse med forundersøkelser til en plastisk kirurgisk brystoperasjon ha blitt forklart at hun måtte posere avkledd.

Legen skal også ha sendt blomster i høy prisklasse hjem til kvinnelige pasienter, i tillegg til sms-er, og det hele skal ha hatt preg av å ligge vesentlig utenfor vanlig legepraksis.

Nekter skyld
Ifølge Fossli Sætre nekter legen straffskyld. Legen var ansatt på Rikshospitalet da han ble pågrepet, men sykehuset har ikke villet kommentere om saken har fått noen konsekvenser for legen, under henvisning til at dette er en personalsak.

Legens forsvarer var i går ikke tilgjengelig for kommentarer.

Les flere saker fra Porsgrunns Dagblad her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.