RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarlsberg Avis

- Legene skjønte ikke hvordan jeg kunne overleve

Sist oppdatert:
Han ble kjørt over av en tråkkemaskin på fem tonn. Åtte måneder etter ulykken har lagmannsretten felt sin dom.

Holmestrand: Trond Skoglund var mannen som ble kjørt på og over av tråkkemaskinen på fem tonn i Bringakerveien i Holmestrand i februar 2009.

Helt forferdelig
- Tiden etter ulykken har vært helt forferdelig. Jeg er forfulgt av mareritt der jeg kjemper om livet under tråkkemaskinen. Det kan gå lange perioder uten at jeg får sove, sier Skoglund til avisa Jarlsberg. I retten kunne han fortelle om sin kamp både før og under ulykken. Kampen for livet med fem tonn rent jern oppå seg.

36 dagers fengsel
Nå er dommen fra lagmannsretten klar. De støtter seg til dommen fra tingretten og dømmer føreren til 36 dagers fengsel og en oppreisning til Trond Skoglund på 75.000 kroner, pluss saksomkostningene til staten på til sammen 10.000 kroner.

Fornøyd med dommen
- Jeg er fornøyd med dommen. Jeg var ikke så opptatt av oppreisningen, men at man ikke skulle slippe unna med den handlingen som jeg ble utsatt for, forklarer han, og er tydelig lettet. Nå håper han at dette er siste gangen han må fortelle om hendelsen og ulykken.

- Dette er en stor belastning for meg og min familie, legger han til. Skoglund er glad for at han blir trodd i retten.

Grovt uaktsom
- Nå er det bevist to ganger i retten at han har handlet grovt uaktsomt. Både i saken som omhandler meg, og hendelsen rett forut for overkjørselen av meg, forklarer han videre.

- Det er ikke bare jeg som mener at han har gjort noe galt. Tingretten og lagmannsretten har dømt ham for nettopp dette, sier Skoglund videre.

Sterke muskelsmerter
Han er fortsatt plaget av sterke muskelsmerter og er ikke i stand til å gå tilbake til sin tidligere jobb. Han har fått tildelt andre arbeidsoppgaver som ikke består av så mange tunge løft som tidligere, forklarer han.

Skoglund sitter fortsatt igjen med spørsmålet om hvordan dette kunne skje på et oversiktlig og stort jorde.

Alvorlig skadet
- Da jeg ankom sykehuset sto det tolv leger og tok meg imot. Det var kritisk de to første dagene. Legene skjønte ikke hvordan jeg kunne overleve etter å ha blitt overkjørt av en tråkkemaskin, forteller han. Store hevelser i leggene resulterte i at to leger sto parate til å snitte de opp . Det var fare for at leggene mine kunne eksplodere, forklarer Skoglund.

- Legene konstaterte at jeg hadde hatt englevakt. De antok at jeg hadde havnet litt på skrå ned i snøen da jeg ble overkjørt. Jeg hadde massive indre blødninger siden organene mine var skøvet over på høyre side, kan han fortelle.

Amatørmessig etterforskning
Skoglund mener at etterforskningsarbeidet var amatørmessig og mangelfullt. Lagmannsretten mente også at politiets rapporter var mangelfulle.

- Det ble ikke foretatt oppmålinger, maskinen ble frigitt bare kort tid etter ulykken, kanskje en time etterpå, kan Skoglund fortelle. I lagmannsretten kom det fram at det heller ikke ble stilt mange spørsmål til føreren fordi politiets patrulje mente at han ikke var i stand til å svare på for mange spørsmål. Politiet fikk kun informasjonen som føreren ga dem frivillig.

- Hvis et menneske hadde blitt påkjørt på en parkeringsplass, ville bilen blitt konfiskert og det ville blitt foretatt en teknisk gjennomgang av bilen for å eventuelt finne feil og mangler. Men med et redskap på fem tonn var tydeligvis ikke dette nødvendig, mener Skoglund.

Han håper at arbeidet i andre saker er bedre enn deres sak.

Les flere saker fra Holmestrand her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere