*Nettavisen* Nyheter.

- Leger og barnehageassistenter dropper streik

Foto: Wiik, Eirill (SCANPIX)

Fagforbundet og Akademikerne kom til enighet med Oslo kommune.

30.05.12 21:13

Oppgjøret har en totalramme på 3,96 prosent.

Fagforeningen Akademikerne organiserer blant annet leger, jurister og ingeniører, og har vært én av to fagforeninger som har blitt værende ved forhandlingsbordet i Oslo de siste dagene.

Først takket Akademikerne ja, tidligere onsdag kveld, og like etter takket også den andre fagforeningen som ikke har brutt forhandlingene, Fagforbundet, ja til en avtale.

Fagforbundet har medlemmer i en rekke yrker, blant andre brannmenn, barnehageassistenter og hjelpepleiere.

- Fornøyde
Etter mye tautrekking la meglingsmann Geir Engebretsen fram et løsningsforslag i ettermiddag, og nå har altså Akademikerne og Fagforbundet blitt enige med Oslo kommune.

- Akademikerne har fått gjennomslag for krav om lokal lønnsdannelse. I tillegg er den generelle potten til lokale forhandlinger som omfatter alle, blitt stor. Derfor sier vi ja til meklingsskissen i Oslo kommune, sier Akademikernes forhandlingsleder, Jan Olav Birkenhagen i en pressemelding.

- Berømmer kommunen
- Jeg vil berømme Oslo kommune for en konstruktiv mekling og for at kommunen har sluttført forhandlingene før vi har et resultat i staten og KS-området, sier Birkenhagen videre.

- Dette tyder på at tariffpolitikken i Oslo har blitt mer selvstendig, noe som vil sette kommunen bedre i stand til å rekruttere og beholde kompetent arbeidskraft. Vinnerne er byens innbyggere som får et bedre tjenestetilbud, sier forhandlingslederen.

Her er tallene i avtalen:

  • En pott på 1,4 prosent per 1. juli til lokale forhandlinger
  • En økning på 2,78 prosent på alle trinn på lønnstabellen fra 1. mai (minimum 10.750 kroner)
  • Frie lokale forhandlinger for advokatstillinger hos Kommuneadvokaten
  • Oppgjøret har en totalramme på 3,96 prosent. Dersom rammen i staten skulle bli høyere enn i Oslo blir differansen lagt inn i potten til lokale forhandlinger i Oslo.
  • Ifølge NTB får alle ansatte 10 750 kroner. Resten blir gitt som lokale tillegg.

Vernepleiere nekter
De tre LO-organisasjonene Fellesorganisasjonen (FO), Musikernes fellesorganisasjon (MFO) og Skolenes Landsforbund (SL) har valgt å takke nei til meglingsforslaget.

«FO tar ut 84 medlemmer i bydelene Bjerke, Frogner og St. Hanshaugen, dvs barnevernpedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere som jobber i kommunedelen av NAV og barnevernet. MFO tar ut medlemmer i utdanningsetaten og bydel Bjerke. SL tar ut medlemmer ved Nydalen videregående skole.» skriver de i en pressemelding.

- Vi legger opp til et ansvarlig streikeuttak. Det er opp til arbeidsgiver å vurdere behovet for å søke dispensasjon slik at liv og helse ikke står i fare, sier de tre forbundslederne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag