*Nettavisen* Nyheter.

- Legevakten avviste voldtektsoffer

Da 17-åringen møtte opp på legevakten for å bli undersøkt etter en angivelig voldtekt, ble hun avvist av personalet.

19.01.06 08:26

Det er 17-åringens jevngamle bestevenninne som forteller historien til Bergens Tidende, fordi jenta selv ikke orker. Hun hevder at venninnen våknet opp avkledd i en leilighet lørdag morgen. Det siste hun husker fra kvelden før, var at hun tok en slurk av en drink hun ble servert. 17-åringen frykter at hun ble neddopet og seksuelt misbrukt av noen som var på festen.

Møtte motvilje
Etter å ha blitt overtalt av venninnen, oppsøkte begge to legevakten dagen etter for å få en undersøkelse og ta blodprøver for å finne ut om hun var blitt dopet. Men der møtte de liten velvilje fra personalet.

- Vi fortalte hva som var skjedd, og ville at de skulle ta blodprøve for å se om hun hadde noe i kroppen. De sa bare at hun ikke så særlig dopet ut, og at vi måtte politianmelde saken først dersom vi ville ha en slik prøve. Det minste de kunne gjort var å fortelle oss om voldtektsmottaket, sier venninnen til BT.

- En misforståelse
Hun er sjokkert over måten de ble behandlet på, og til slutt måtte de gi opp og gå hjem. På eget initiativ klarte de å komme i kontakt med voldtektsmottaket og fikk god hjelp der.

Overlege Eivind Damsgaard ved legevakten sier til BT at sykepleieren som tok imot de to jentene ikke forsto at det dreide seg om mistanke om seksuelt overgrep, og derfor ble de avvist.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag