RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lei av dumme utspill

Foto: Paul Weaver (SIDE2)
Sist oppdatert:
Kathrine Sørland er lei av modellmammaens gjentatte utspill om feite, norske modeller.

(SIDE2): - Det er ingen tvil om at hun (Eivor Øvrebø red.anm.) kan bransjen, men det blir gjentakelser det hun kommer med, sier modell og programleder i TV3s «Top Model», Kathrine Sørland til Side2.

Det er i mandagens Dagbladet at modellmamma Eivor Øvrebø langer ut mot late og tykke norske jenter.

- At hun kaller jentene for feite blir feil, fordi det er de ikke. Personlig synes jeg det blir for dumt å uttale seg om dette igjen og igjen. Hun kan i alle fall variere det hun sier litt, mener Sørland.

Les: - Norske modeller er for tjukke

Farlig uttalelse
Anita Fjeldstad, som er daglig leder for Senter for spiseforstyrrelser i Hordaland, forteller at uttalelsene til Øvrebø kan være direkte farlige.

- En slik uttalelse kan for enkelte være det som skal til for å utvikle en spiseforstyrrelse. Og man kan aldri vite hvem som kommer til å utvikle en spiseforstyrrelse eller ikke, sier Fjeldstad til Side2.

- Jeg synes det er lite gjennomtenkt, og rart at hun kommer på å si noe slikt.

Tidligere har Øvrebø også gått ut mot sin egen datter:- Datteren min er for rund

Ingen toppmodell
Dette er heller ikke første gang «Top Model» og Kathrine Sørland har måttet tåle kritikk fra Øvrebø. Derfor ser Sørland seg lei på utspillene.

- Ja, Top Model er underholdning og ja, det er hardt å være modell i utlandet. Det vet jeg alt om. Jeg mener allikevel at «Top Model» er en bra skole å gå for jentene. Men de blir selvfølgelig ikke toppmodeller selv om de vinner konkurransen.

Reagerer på ordbruken
Kari Jerijærvi i Interessegruppa for Kvinner med Spiseforstyrrelser (IKS) reagerer på at jenter i Norge blir omtalt som «tjukke og late» .

- Man tenker ikke over hva dette kan gjøre mot jentene. Det er mange der ute som synes de selv er tjukke, mens de i realiteten er tynne og normale.

- Dette skaper et økt press på jentene, og gir vrangforestillinger om kvinnekroppen, mener Jerijærvi.

Besøk IKS' hjemmesider(SIDE2 er ikke ansvarlig for innhold på eksterne sider)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere