Gå til sidens hovedinnhold

- Leit om noen blir støtt

Men Kristian Valen håper folk kan se «Valens frokost-TV» før de kommer med reaksjoner.

(SIDE2): Allerede før imitatorkongens nye program har hatt premiere på TVNorge i kveld, mandag, har Kristian Valen hørt om folk som reagerer på hans nye konsept.

- Det er jo leit om noen tar seg nær av det. Ingen har sett underholdningsprogrammet ennå, likevel har jeg hørt at noen har reagert. Jeg håper at folk kan se det først. Skulle noen imitert meg, hadde jeg ventet til etter å ha sett det før jeg hadde sagt noe, sier Valen til Side2.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Komikeren påpeker nok en gang at han alltid parodierer og imiterer folk han liker godt.

- Jeg stiller meg alltid spørsmålet om hvordan jeg hadde likt det om noen hadde gjort det samme om meg.

I «Valens frokost-TV» får TV-seerne møte karaktere, parodier og imitasjoner av blant andre Bjørn Kjos, Dagfinn Lyngbø og Anniken Huitfeldt og en hovedperson, Nils Georg, som har lik programlederstil som TV 2s Nils Gunnar Lie. I tillegg blir det som i alle frokostshow litt musikk, nyheter, sport og fjernsynskjøkken.

For syvsovere
Konseptet er som navnet tilsier, bare at Valens frokost-TV er laget for B-mennesker.

- Det er mange som går glipp av frokost-TV fordi de er på jobb eller sover. Jeg synes det er et fascinerende univers de går glipp av. Det er fire timer sending som fylles av stoff fra et så lite land hvor det ikke skjer en dritt. Det blir det samme om og om igjen.

Og Valens Nils Georg viser også at frokost-TV bærer preg av rutiner og en hovedperson som ikke alltid er like godt forberedt.

- Helt nytt
- Det er aldri blitt gjort et slikt program i Skandinavia før, at èn person er alle karakterene. Det er et flerlags underholdningsprogram, og ikke et humorprogram, mener Valen.

Han forklarer dette med at et humorprogram lages kun for at man skal le, mens ved et underholdningsprogram mates andre sanser enn kun smilebåndet.

Fra flere hold
Den trøtte, noe fraværende og uforberedte Nils Georg er en parodi på flere frokost-TV-fjes.

- Lie er opphavet, men jeg har hentet inn mye fra andre også. Denne gangen har jeg laget et TV-program som jeg kunne tenkt meg å ha sett selv, sier Valen og mener dette er bredere og mer mangfoldig enn noe av det han har laget tidligere.

- Programmet inneholder karakterer, parodier og imitasjoner som er satt sammen på en helt ny måte. Forhåpentligvis vil fok tenke «jøss, hvordan er dette mulig?».

Trist å ta farvel
Valen har lenge levd seg inn i sine nye karakterer, som også inkluderer Dagfinn Lyngbø, Dag Otto Lauritzen og Eivind Reiten. Derfor er det med et visst vemod han drar på premierefesten til «Valens frokost-TV» i kveld.

- Fetsen i kveld blir tvetydig. Det blir gøy og litt trist å ta farvel. Men målet er at jeg skal sove i hele morgen.

De siste ryktene skal ha det til at Valen dater den brasilianske modellen Odara Byron. Men han ønsker ikke å kommentere hvem han tar med seg på premierefesten i kveld.

- Jeg liker ikke å flagge sånt.

«Valens frokost-TV» sendes på TVNorge mandager klokken 22:00.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget