RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lekdommer krevde dødsstraff

Sist oppdatert:
En lekdommer i den pågående terrorsaken krevde dagen etter terrorangrepene dødsstraff for gjerningsmannen.

I en kommentar til en VG-artikkel hvor det fremgikk at gjerningsmannen hadde tilstått, skriver mannen som nå er meddommer i saken den 23 juli i fjor: «Dødsstraff er det eneste rettferdige i denne saken!!!!!!!!!!».

Mannen benytter seg av et annet navn på Facebook, men han har registrert seg på Facebook med sin egen e-postadresse. Bildet på facebookprofilen er også identisk med meddommeren, skriver Bergens Tidende.

Meddommeren er heller ikke begeistret for den nyutnevnte PST-sjefen, Benedicte Bjørnland. Den 12. april i år skriver han, med tydelig adresse også til Bjørnlands forgjenger, Janne Kristiansen:

”Kanskje en MANN hadde gjort seg som PST-sjef denne gang????”.

Det er svært strenge habilitetsregler for meddommere i en rettssak, og hadde disse opplysningene vært kjent da rettssaken startet, er det tvilsomt om meddommeren ville ha blitt godkjent.

- Jeg kan bekrefte at vi kjenner til medieomtalen om saken. Vi må komme tilbake til hva som skjer videre, sier Erling Moe, avdelingsdirektør i Domstoladministrasjonen, til VG Nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere