RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lekkasje førte til gasseksplosjon

Foto: AP (Ap)
Sist oppdatert:
Statlig egyptisk TV meldte lørdag at sabotører hadde sprengt en gassrørledning på Sinaihalvøya, dette ble senere avvist.

Lederen for det egyptiske naturgasselskapet, Magdy Toufik, uttaler lørdag ettermiddag at brannen brøt ut etter en mindre gasslekkasje på rørledningen.

Lekkasjen førte til en eksplosjon og en brann som ble brakt under kontroll, men som førte til at gasstrømmen til naboene Jordan og Egypt måtte stenges, opplyser landets myndigheter ifølge Associated Press (AP).

De første meldingene gikk ut på at ukjente gjerningsmenn hadde sprengt rørledningen som går gjennom El-Arish på Sinaihalvøya og forsyner Jordan og Israel med gass. Det meldte statlig egyptisk tv ifølge den arabiske nyhetskanalen Al Jazeera.

Ifølge Reuters meldte egyptisk tv at sabotørerer hadde utnyttet sikkerhetssituasjonen i landet og ødelagt rørledningen. Det har vært demonstrasjoner mot Mubarak-regimet også i Sinai.

Innbyggere i området rapporterte om en stor eksplosjon og opplyste at flammer sto i været i El-Arish-området.

Brannen etter eksplosjonen kunne sees på lang avstand, melder nyhetsbyrået AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere