*Nettavisen* Nyheter.

- Lekket hemmelige flyktningetall til media

Angela Merkel avbildet med en flyktning som ønsker å ta en "selfie" med den tyske lederen. Foto: Fabrizio Bensch (Reuters)

Hemmelig notat anslår 1,5 millioner flyktninger til Tyskland i 2015, eller syv millioner etter familiegjenforening.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, opplever nå press fra sine egne i forbindelse med flyktningkrisen som rammer landet hardt. Tyskland er det landet i Europa som tar imot flest flyktninger.

Nye estimater fra myndighetene selv, anslår at det vil komme opptil halvannen million flyktninger til Tyskland i løpet av 2015, skriver den tyske avisen Bild.

Tallet er nesten dobbelt så høyt som det offisielle estimatet på mellom 800.000 og én million flyktninger.

Lekket til media
Estimatet på halvannen million kom fra et hemmelig regjeringsnotat som ble lekket til avisen Bild. Det antas at noen i innenriksdepartementet lekket dokumentet, skriver The Times.

Ifølge dokumentet Bild har fått tak i, kan det potensielt komme 920.000 flyktninger i tidsperioden oktober til desember.

«Vi tror at det i fjerde kvartal vil være mellom syv tusen og ti tusen ulovlige grensekryssinger hver dag,» lyder dokumentet.

«Disse høye tallene for asylsøkere truer med å utsette staten og lokalmiljøene for ekstremt press».

Familiefaktor
I notatet framkommer det at hver flyktning har en «familiefaktor» fra fire til åtte personer, hvilket betyr at hver flyktning kan potensielt arrangere familiegjenforening i Tyskland for opptil åtte slektninger.

Bild har beregnet at det i prinsippet kan komme syv millioner flyktninger på grunn av familiegjenforening som følge av årets flyktningstrøm, skriver The Guardian. Tysklands befolkning er på cirka 80 millioner.

Merkel har nektet å snakke åpent om å begrense antall flyktninger, men hennes visestatsminister Sigmar Gabriel, som også er leder for de tyske sosialdemokratene, sier nå at tiden er inne for å redusere antall flyktninger.

Synkende popularitet
Merkel har i lang tid opplevd gode meningsmålinger for sin liberale flyktningpolitikk, men nå ser det ut til at vinden er i ferd med å snu for den populære lederen. På en ny måling har støtten til henne falt ni prosentpoeng til 54 prosent oppslutning.

I løpet av helgen var det tusenvis av tyskere som tok ut i gatene for å protestere mot den massive flyktningstrømmen til Tyskland, skriver The Telegraph.

I tillegg ble nok et flyktningmottak satt i brann i helgen. Det har vært en lang rekke brannangrep rettet mot flyktninger og asylsøkere i Tyskland, og høyreekstremistiske miljøer mistenkes for å stå bak angrepene.

2500 mennesker dannet en «menneskelig grense» i byen Sebnitz på grensen til Tsjekkia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag