- Lesbisk?! Er det mulig? Så ekkelt!

Foto: EIRIK HAGESÆTER (Bergensavisen (BA))

Slik skal en drosjesjåfør ha reagert på at Daniel og Camilla ikke var gift likevel.

31.03.12 15:25

Daniel Mekki og Camilla Constanse Strøm-Rødseth var ferdige med å spise middag i byen og skulle hjem til Strøm-Rødseth og hennes kone Stine Willemo Andresen. De skulle på vorspiel, og stemningen var på topp.

Les saken i Bergensavisen her

Planen var å dra tilbake til byen senere på kvelden.

Spurte om hun hadde ligget med en mann
Mekki betalte sjåføren. Da de gikk ut av drosjen lurte, sjåføren på om Strøm-Rødseth var konen hans.

- Da kunne jeg opplyse om at jeg ikke var hennes mann, men at konen hennes sto utenfor huset og ventet på oss.

- Drosjesjåføren repliserte da med et utbrudd ala «Er det mulig? Synes du det er greit? Herregud så ekkelt!».

Ifølge Mekki spurte like godt drosjesjåføren deretter om hun noensinne hadde ligget med en mann.

- I litt andre ordelag, riktignok, men hva i himmelens navn har nå han med det å gjøre, spør Mekki.

- Utbredt i næringen
Drosjesjåføren møtte på lederne i LLH i Bergen og Hordaland, foreningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. De reagerer på holdningene, og mener de ikke er unike for denne drosjesjåføren, men dessverre utbredt i næringen.

- Vi takler sånt fint, men 18- og 19-åringen som leier kjæresten sin offentlig for første gang ville nok ikke synes at noe slikt er like greit, sier Mekki.

Stine Willemo Andresen, som sto og bivånet scenen, jobbet selv frem til nylig som drosjesjåfør. Hun kjørte for selskapet Taxi 1, ledet av Robert Åsmul.

- Han advarte meg om at det var generelt dårlige holdninger i næringen. Det fikk jeg da også bekreftet ganske fort. Jeg er ikke overrasket over episoden med Daniel og Camilla. Selv fikk jeg høre fra en mann i 60-årene som kjørte for Bergen Taxi at det bare var homser og lesber i Taxi 1, sier hun.

- Hvordan opplever dere slikt?

- Jeg synes det er sårende når jeg møter stygge holdninger, på samme måte som all annen mobbing og trakassering, svarer Andresen.

- Jeg blir også oppgitt på allmennhetens vegne, supplerer Strøm-Rødseth.

- I denne sammenheng ble vi altså hetset av en serviceperson som vi faktisk har betalt for å utføre en tjeneste for oss. Akkurat det er jo litt merkelig, supplerer Strøm-Rødseth.

Skrev klagebrev
Episoden utspant seg 18. februar. Mekki skrev et klagebrev til Norgestaxi, og fikk en telefon fra en ansatt i selskapet.

Han la seg flat og lovet å svare på brevet. Svaret er ennå ikke kommet. Mekki poengterer at ansattes holdninger til homofile, lesbiske og transseksuelle er et ledelsesansvar.

- Tydelige ledere med gode holdninger betyr mye både for å dempe grumsete holdninger, og ikke minst gjøre forholdene trygge for ansatte som er «skeive», sier Mekki.

Risikerer sparken
- Vi har nulltoleranse for diskriminering, sier daglig leder i Norgestaxi Jan Tennfjord.

Han forteller at selskapet har satt i gang flere tiltak for å øke kvaliteten på sjåførene sine.

- Episoden vi hører om her, har vi forhandlet med vår drosjeeier som har denne sjåføren ansatt om. Vi finner episoden svært urovekkende, og saken er oversendt til klagenemnden i Norgestaxi. Vi vil vurdere å inndra ID-kortet til sjåføren, det vil si at han ikke lenger da kan kjøre for oss, sier Tennfjord.

Han presiserer at ingen skal føle seg diskriminert i selskapets drosjer.

- Om man føler at det er en episode som går over streken, anbefaler vi at det blir politianmeldt. Vi gjør maksimalt for å oppdra våre sjåfører.De som ikke kan innpasse seg vårt system og våre krav, kan vi ikke ha kjørende under vår logo.

Les flere saker i ba.no her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.