RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Leser ikke ukeblader

Sist oppdatert:
Norsk Ukeblads nye redaktør, Maj-Lis Stordal, leser ikke ukeblader og tror ikke det tradisjonsrike bladet kan komme opp mot gamle høyder, men hun er ydmyk for oppgaven.

Maj-Lis Stordal har brukt store deler av sitt voksne liv på blant annet å styre en av landets største regionaviser, Varden. Samme stilling, ansvarlig redaktør, har hun også hatt i den litt mindre Telen.

Nå skal Stordal overta ledelsen av et av landets største – og eldste – ukeblad. Som sjef for Norsk Ukeblad skal hun snu den negative utviklingen bladet har vært inne i de siste ti årene, som blant annet har ført til et opplagsfall på nesten 100.000, fra 259.000 til 161.000.

- Hvordan skal du stoppe denne negative utviklingen?

- Jeg vil videreutvikle den redaksjonelle delen. Dyrke frem flere gode reportasjer, coache redaksjonen, satse mer på fagstoff og helsestoff, men jeg tror uansett ikke vi klarer å komme opp på gamle nivåer, sier Stordal til Propaganda.

Hun ser det som aller viktigst å holde avstanden til Aller, som det siste året blant annet har profittert på sin faste spaltist, Fedon Lindberg.

Men Stordal vil ikke gjøre de store endringene med bladet, som har en historie som strekker seg rundt 70 år tilbake i tid.

- Jeg vil ikke gå for en total renovering av bladet, sier hun og viser at hun ikke vil gjøre som Se og Hør, å bevege seg mot dagspressen. Stordal, som nå jobber som politisk redaktør, vil blant annet ikke skrive mer om stoff som politikk og samfunn.

- Jeg tror ikke vi skal undervurdere det faktum at vi har rundt 700.000 lesere hver uke, derfor vil jeg ikke endre konseptet totalt, sier hun.

- Må du omstrukturere organisasjonen?

- Det skal jeg finne ut når jeg kommer dit. Jeg har ikke fått signaler om at det er mange som må ut av bladet, men det kan jo hende at jeg kommer til å gå gjennom og bedre noen rutiner, sier hun.

- Hvilke ukeblader leser du selv?

- Jeg har ikke lest ukeblader frem til nå. Jeg har rett og slett ikke hatt tid. Derimot har jeg lest veldig mye aviser, men de siste tre ukene har jeg til gjengjeld lest veldig mange blader, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere