RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lett å se hvem som ikke har peiling

Slik unngår du at bartenderen avslører deg som en pretensiøs fjott.

(LXUS.no) - Hvilken perfekt måte å begynne høsten på! sier mixolog Elias Gonzalez entusiastisk. LXUS' smakspanel nikker bekreftende.

- Det må være den mest avslappende og forførende måten å drikke på. Det kan være eksklusivt, dekadent, skandaløst - og det er derfor vi elsker det, sier Grims Grenkas eminente bar manager om ukens LXUS-drink, som han beskriver som "seks centiliter ren alkohol perfekt balansert med en dæsj vermouth for å gi den en ekstra tørr følelse."

Han snakker selvsagt om Dry Martini.

KUNST: - Det er faktisk vitenskap å kunne bestille en Dry Martini, forteller Elias.

LES OGSÅ:
Her går rikingene amok
Slik lager du Apple Martini
Jobbene som betaler deg for å drikke

Men å mestre det enkle er ofte svært komplisert. Og når det kommer til Dry Martini er det fort gjort å drite seg ut - enten du lager den selv eller bestiller den i baren.

- Det er faktisk vitenskap å kunne bestille en martini, og alt kommer an på hver enkelt. Bartenderen kan se forskjell på en virkelig kjenner og en som bare er falsk og pretensiøs, forteller Elias.

- En virkelig kjenner vil be om sin martini ved å begynne med smakspaletten, "dry, wet, naked, dirty" og så videre, og deretter etter gin av et bestemt merke - noe som er avhengig av den enkeltes preferanser. Deretter avslutter man med garnityret, som kan være sitron eller oliven, med mindre oppskriften krever noe annet. Så vær på vakt når du bestiller en dry martini neste gang! advarer Elias.

Ikke gjør som Bond

Og så var det gjør-det-selv-versjonen, da...

For å lage Dry Martini hjemme trenger du ikke mange ingrediensene. Finn frem en skvett Noilly Prat (tørr vermouth), seks centiliter førsteklasses gin av ditt favorittmerke, oliven, sitron og martiniglass.

Mer fra livets aller beste sider - www.LXUS.no

Men det er en kunst å komponere drinken likevel.

- Fyll opp en shaker med is. Ha i omtrent to centiliter Noilly Prat og hell det ut igjen. Ja, kast det! Ha deretter i gin og rør til du ser at utsiden av shakeren er kald nok til at du kan skrive navnet ditt i duggen, forklarer den drevne mixologen.

- Hvorfor vi rører? For ikke å ødelegge spriten er den eneste martinien vi rister en Vesper - også kjent som James Bonds martini.

Når martinien er kald nok velger du ditt foretrukne garnityr - gjerne oliven eller sitron. Dersom det er "lemon twist", tar du litt skall fra en sitron og dekorerer toppen av martinien.

Har du et luksustips?Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere