*Nettavisen* Nyheter.

- Levde i frykt

Foto: Arne Ristedund/Marit Hommedal (Scanpix/Bergensavisen (BA))

Besøksforbud og trusselanmeldelser forhindret ikke 48-åringen å oppsøke leiligheten til ekskjæresten. Nå er han siktet for å ha drept vennen til ekskjærestens datter.

18.10.10 19:31

Livet sto ikke til å redde da en 25 år gammel mann ble skutt med minst to pistolskudd på kloss hold i Lyderhornslien natt til mandag.

Senere på natten ble en 48 år gammel mann pågrepet og siktet for drapet. Mannen ble for et halvt år siden anmeldt for trusler mot en kvinne i 40-årene som han tidligere hadde et forhold til, skriver Bergensavisen.

Teori om sjalusi
Hun skal ha levd i frykt for mannen, men det var kjæresten til datteren hennes som ble offer for den grufulle handlingen.

De dødelige skuddene skjedde i oppgangen like utenfor leiligheten til kvinnen.

En av politiets teorier er at sjalusi kan ligge bak drapet.

- Vi ønsker foreløpig ikke å spekulere i hva som har skjedd. Men jeg kan bekrefte at siktede var ilagt besøksforbud mot kvinnen som eide leiligheten, sier politiinspektør Tore Salvesen til BA.

48-åringen ble etter det BA kjenner til anmeldt for blant annet trusler mot kvinnen for rundt et halvt år siden. Saken var ikke ferdig etterforsket da drapet fant sted. Hun var ikke utstyrt med voldsalarm.

I september fikk kvinnen oppnevnt en bistandsadvokat som skulle representere henne.

- Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken, sier advokaten hennes, Henrik Bjaaland Raa til Bergensavisen.

Les også: - Kjente til hverandre fra før

Konfrontasjon
Etter det BA kjenner til skal siktede tidligere på dagen ha forsøkt å komme i kontakt med en annen slektning av kvinnen på en annen adresse i Loddefjord. Hva som skjedde i denne leiligheten er noe uklart, men vitner beskriver hendelsen som en konfrontasjon.

- Vi har fått en del opplysninger om en sak som skjedde tidligere på kvelden, men hvorvidt dette har noen sammenheng, er noe etterforskningen må avklare, sier Salvesen.

Den drapssiktede 48-åringen har drevet i drosjenæringen i en årrekke. Den senere tid skal han ha slitt med økonomiske problemer.

Flere bekjente av ham og omgangskretsen til ekskjæresten beskriver det som et turbulent brudd.

- Hun fryktet mannen, han ble oppfattet som veldig sjalu og taklet ikke bruddet, sier bekjente av familien som BA har vært i kontakt med.

48-åringen blir avhørt av politiet utover kvelden. Han har ikke advokat til stede, men han svarer på politiets spørsmål og blir oppfattet som samarbeidsvillig.

- Jeg ønsker ikke å kommentere noe fra avhørene før fengslingsmøtet i morgen. Vi har et godt håp om å få avklart hendelsesforløpet. I tillegg til siktede var det tre vitner til stede, sier Salvesen.

Les flere saker hos Bergensavisen her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.