RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lever et liv på høye hæler

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen Paul Weave)
Sist oppdatert:
Ellen Arnstad om moteuka og egen garderobe.

OSLO KONGRESSENTER/ (SIDE2): Under Oslo Fashion Week (OFW) kommer det som kan krype og gå av moteinteresserte kvinner og menn til Oslo Kongressenter for å beskue siste mote på catwalken.

- Lever et liv på høye hæler
I sine mest trendy antrekk nipper de til champagne og konverserer med andre likesinnede. Til tross for såpeglatte gater og isbelagte fortau er det mange som velger å kle seg i skyhøye hæler.

- Jeg lever et liv på høye hæler, det har jeg alltid gjort, sier Ellen Arnstad da Side2 møter henne før den norske designeren Leila Hafzi skal vise motenorge sin siste kolleksjon.

- Lang trening
Den tidligere «Henne»-redaktøren har mange par sko, og de fleste av dem er med høy hæl.

- Det er bare joggeskoene og skistøvlene som er lave eller så holder jeg meg litt opp i høyden, innrømmer hun.

Gikk du i disse ute i dag?

- Det er lang trening, men man må være forsiktig. Jeg har hatt de på meg på jobb i dag ja, svarer hun og ler.

Arnstad er naturlig nok kledt i norsk design, nærmere bestemt en kjole fra den norske designeren Tina Steffenakk Hermansen (TSH).

De skyhøye hælene er derimot fra den spanske kjedebutikken Zara, men hengende over skulderen har hun et accessoar som ligger i et litt høyere prissikte.

- Vesken er fra Gucci, den var en julegave til meg selv, avslører Arnstad og klapper fornøyd på den lekre skinnvesken.

- Nok av kjoler i skapet
Den moteinteresserte 46–åringen innrømmer at hun har skapet fullt av klær, og spøker med at hun gjerne kunne drevet med kjoleutleie.

- Det er nok av kjoler i skapet, så jeg kan godt drive litt utleie. Det er alltid noe i skapet du kan låne, så bare si ifra, ler hun.

- Må hjelpe hverandre
Blant norske favorittdesignerne trekker Arnstad fram Leila Hafzi, og tar seg samtidig tid til å kommentere hva som er noe av problemet for norske designere som prøver å slå igjennom.

- Problemet til mange av de norske designerne er at produksjonen deres ofte er for liten, og da må man hele tiden gå på kompromiss med kvalitet. Man får nemlig ikke kjøpt små nok kvantum av det som er i god stoffkvalitet, og stoffet betyr mye for søm og hvordan en kjole faller, forklarer hun.

Hun mener løsningen på problemet er at designerne samarbeider.

- Det er noen få av de norske designerne som greier å komme seg inn og kan kjøpe fra de fabrikkene som har den beste kvaliteten. Men designerne må hjelpe hverandre litt også. Jeg tror flere er mer eller mindre bevisste på at de skal hjelpe hverandre, legger hun til.

LES MER FRA OFW HER:
- Det er bare jalla
- Dette blir for kommersielt
- Kjenner du henne igjen?
- Jentene kan ikke gå
Hva skjer her?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere