RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Levér ungen min tilbake i god behold!

(Privat)
Sist oppdatert:
Kristel Jektvik (42) frykter at sønnen hennes er bortført. Politiet mistenker at faren kan ha dratt til Libya.

En far (28) er siktet for barnebortføring etter at han ikke, som avtalt, overleverte sønnen til barnets mor, Kristel Jektvik, 19. desember. Politiet har foreløpig ikke klart å komme i kontakt med faren.

Nå frykter moren at sønnen kan ha blitt bortført i Libya.

- Han skulle i utgangspunktet blitt overlevert til meg 19. desember, men dukket aldri opp. Avtalen var at sønnen min skulle feire jul med meg og nyttårsaften med faren sin. Nå tyder mye på at han har bortført sønnen min til utlandet, sier Kristel Jektvik til Nettavisen.

Vet du noe om denne saken? Tips Nettavisens journalist her

Etterlyst via Interpol
Politiet ble varslet om den potensielle barnebortføringen 20. desember.

- Vi fikk beskjed om et savnet barn og iverksatte umiddelbart en undersøkelsessak. Via elektroniske spor, som bankkort og mobiltelefon, avslørte vi at mannen var reist ut av landet, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik til Nettavisen.

Han forteller at barnefaren nå er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 216, å holde en umyndig borte fra sin omsorgsperson.

Ifølge Kvitvik er faren etterlyst via Interpol. I tillegger er Kripos og Utenriksdepartementet koblet inn.

- Vi jobber nå med å undersøke spor som han kan ha lagt igjen. I tillegg er vi i kontakt med personer som kan vite noe hvilke planer han hadde. I og med at barnefaren opprinnelig er fra Libya, mistenker vi at han kan ha dratt hit. Det har også vært snakk om Tyrkia og Tyskland, sier han.

- En tung jul
Ifølge Kristel Jektvik har barnefaren ved tidligere anledninger truet med å forlate landet sammen med sin sønn.

- Forholdet er selvfølgelig anmeldt og jeg kommer til å gjøre alt som er mulig for å få han tilbake. Dette er bare ufattelig trist og tragisk, men jeg prøver å være sterk for mitt barns skyld, sier hun.

Ifølge Jektvik har faren solgt bilen sin, noe hun tror kan ha blitt gjort for å finansiere flybilletter.

- Det er helt grusomt å ikke vite hvor sønnen min er. Det eneste jeg ønsker er at han skal levere ungen min tilbake i god behold, sier hun.

Dobbelt så mange barnebortføringer
Ifølge Martin Waage, sjef i sikkerhetsselskapet ABP World Group er julen høytid for barnebortføringer.

Dette ser ut som en typisk barnebortføringssak, der en av foreldrene etter endt samvær med barnet, velger å stikke av, sier han.

Waage forteller at antall barnebortføringssaker fordoblet seg fra 2009 – 2010. Han tror 2011-tallene vil bli enda høyere.

Etter alle ferier er det som regel en oppgang i slike saker. I mange av tilfellene er dette foreldre som nekter å gi fra seg barn etter endt samvær. Mange velger ta med seg barna ut av landet, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere