RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Libyas statsminister frigitt

Foto: DENIS BALIBOUSE
Sist oppdatert:
Libyas statsminister Ali Zeidan, som ble bortført av tidligere opprørere torsdag morgen, er frigitt, opplyser en minister i landet.

Tripoli (NTB-AFP-Reuters): Zeidan ble bortført av en gruppe væpnede menn ved et hotell i Libyas hovedstad Tripoli torsdag morgen. Gruppen som påtok seg ansvaret for bortføringen, skal av innenriksdepartementet ha fått formelt ansvar for sikkerheten i byen.

Tidligere torsdag opplyste kilder i innenriksdepartementet at regjeringssjefen befant seg der og var i god behold.

Ali Zeidan ble overfalt på et hotell og ført bort sammen med flere medarbeidere torsdag morgen.

Behandlet med respekt
En talskvinne for statsministeren bekreftet overfor CNN at væpnede opprørere har bortført Zeidan og tatt ham med til ukjent sted. Det hele skal ha gått rolig for seg, og det ble ikke avfyrt skudd under bortføringen.

Opprørerne forlot stedet i en kolonne biler som ifølge en hotellansatt sto og ventet utenfor hotellet Corinthian, der Zeidan oppholdt seg. Kidnapperne skal ha behandlet statsministeren «med respekt», sa den hotellansatte.

Ledet eksilbevegelse
Zeidan ble utnevnt til statsminister for ett år siden. Den tidligere karrierediplomaten vendte ryggen til Libyas daværende diktator Muammar Gaddafi i 1980, og oppholdt seg de neste 30 årene i eksil.

Zeidan var medlem av Nasjonalfronten for Libyas frelse, en opposisjonsbevegelse som ble dannet av Gaddafi-motstandere i eksil i 1981. Han sa i september at Libya er under gjenreising etter tiår under Gadaffis ledelse, og avviste påstander om at landet er preget av anarki.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere