RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ligg unna seigmannen min

Sist oppdatert:
Det er en menneskerett å få lov å ta ansvar for sitt eget liv. Det mener TV 2 Nettavisens uavhengige debattskribent Henrik Færevåg, som reagerer kraftig på at helseministeren vurderer å forby reklame for sjokolade. Hva mener du?

Ja, vi har et fedmeproblem i dette landet som i resten av den industrialiserte verden. Ja, for mye sukker i dietten er en av årsakene. Men dette må folk ordne opp i selv.

Dette er først og fremst foreldre, skole og individets oppgave, aldri politikerens.

Detaljstyringen av livene våre har gått så langt at vi forventer at alt som smaker av forsakelse og arbeid skal det offentlige ta vare på. Derfor er ti prosent av befolkningen mellom 18 og 30 år arbeidsuføre. De er helt ute av stand til å gjennomføre et normalt liv.

Problemet med sukkerreguleringen - nei til søt reklame, høyere avgifter på sukkerholdig mat - er at det stopper ikke der. Når skal vi forby alkohol? Hva med stoler som er vonde å sitte i. Ingenting belaster helse-Norge mer en ergometriske katastrofer.

Nå er det faktisk slik at skulle reguleringskåte Ap og SV komme til makten, så er det snart ikke mer igjen å regulere. Vi går rundt som zombier der alt er tenkt for oss og livet blir en oppskrift du må følge fra dag til dag.

Det er en menneskerett å få lov å ta ansvar for sitt eget liv, som det er en menneskerett å kunne gå til helvete uten at noen skal legge seg oppi det.

Det mest tragiske er at en helseminister kan komme med et slikt utspill uten at det blir noe nevneverdig oppstyr i mediene. Vi er blitt vant til at slik skal det være. Er det rart folk hopper fra høye hus? Noe må en gjøre for å bli kvitt kvelningsfornemmelsen.

Støtter du et forbud mot sjokolade-reklame? Delta i debatten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Siste nytt

 1. 21:08

  Rettssak mot narkobaronen «El Chapo» utsatt på grunn av jurytrøbbel  td5522ea Joaquin «El Chapo» Guzman ble pågrepet i januar 2016. Tirsdag skulle åpningsprosedyrene i rettssaken mot ham i New York starte. Foto: AP / NTB scanpix

 2. 21:05

  Økt russisk flyaktivitet fører til hyppigere utrykninger for norske jagerfly

 3. 21:02

  Splittelse i den borgerlige Alliansen i Sverige

 4. 20:32

  Solari permanent Real Madrid-trener

 5. 20:28

  Det amerikanske krigsskipet USS Iwo Jima har ankommet Oslo