*Nettavisen* Nyheter.

- Like pop som Byggmester Bob

Foto: Filmkameratene/TV 2

Selger som hakka møkk på dvd. SF Norge og TV 2 jubler.

30.01.07 13:00

(iBergen.no) : Den norske animasjonsserien om Elias og vennene hans i Lunvik har vært en kjempesuksess for TV 2, med usedvanlig gode seertall.

Suksessen fortsetter også på dvd-markedet. I løpet av det siste året har SF Norge solgt utrolige 250.000 dvd-er med den lille redningsskøyten.Det er tall som vekker oppsikt.

– Aldri før har vi solgt så mye av en barne-tv-serie. Det er helt fantastisk. Kun Kaptein Sabeltann selger like mye i denne målgruppen, sier salgssjef Svein Risberg i SF Norge AS til iBergen.no.

Salget fordeler seg på fem forskjellige utgivelser, hvorav den første dvd-en kom i fjor.

- Like relevant om ti år
Ifølge SF Norge er det særdeles uvanlig at en barnekarakter fra tv selger i nærheten av 100.000 i løpet av et år. Elias er med andre ord i særklasse, mener Risberg.

– Elias er fullt på høyden med Byggmester Bob og Lokomotivet Thomas både salgsmessig og kvalitetsmessig. Jeg er ikke i tvil om at Elias kommer til å være blant de mest solgte barne-dvd-ene i årene som kommer. Serien vil være like relevant om fem-ti år, sier Risberg.

Alt tyder på at dette bare er begynnelsen. 23. februar er det premiere på «Elias og kongeskipet», en helaftens spillefilm med redningsskøyten og alle gamle og nye venner i fiskeværet Lunvik.

Tror på Hollywood-salg
– Filmen vil ha enda bredere målgruppe enn tv-serien aldersmessig. Når den kommer på dvd, tror jeg den vil matche salgstallene til de aller dyreste Hollywood-filmene, sier Risberg.

Han berømmer TV 2 for å animasjonssatsningen, som etter det iBergen.no kjenner til hittil har kostet TV-kanalen om lag 16 millioner kroner.

– All honnør til TV 2 for at de turte å satse. Det var ikke selvsagt at dette ville bli en suksess, sier Risberg.

- Kan måle seg med Disney
Prosjektleder Beathe Daae i TV 2 er naturlig nok svært glad for de gode salgstallene.

– Det har tatt mange år og kostet masse penger å få laget serien om Elias. Alt begynte da Sigurd Slåttebrekk og Alf Knutsen kom til meg i 1999 og viste meg noen pappfigurer av Lunvik og lurte på om dette kunne være noe for barne-tv, sier Daae til iBergen.no.

Serien vises nå i flere andre nordiske navn, og ble også nominert til Emmy-pris i fjor.

– Det viser at norske produksjoner kan måle seg med Disney i kvalitet, mener Daae.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.