RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Like store som Elvis og Beatles

Foto: Asle Bentzen/SIDE2
Byens kanskje største Stones-fan, Bård Ose, gleder seg som en unge til morgendagens konsert. - Dette er en historisk begivenhet, stråler han.

- Hvordan er pulsen, nå dagen før dagen?

- Faktum er at jeg knapt rekker å tenke på det før klokken 20.00 i morgen kveld. Det er så mange som ringer, så mye som skal gjøres, og på toppen av det hele skal jeg ha radiosendinger. Det går i ett frem til konserten, sier en lett stresset Bård Ose til iBergen.no.

Takket nei til intervju
NRK-programlederen og musikkeksperten er kjent som en av byens aller største Stones-fans, og takket i sin tid nei til å intervjue sine helter, med begrunnelsen: «Jeg var redd de ikke var så kule i virkeligheten som jeg har inntrykk av at de er.»

Stones-engasjementet er hovedårsaken til de travle dagene. Sammen med kompisene i coverbandet «The Rolling Clones», inviterer Bård Ose Stones-fansen til en tre dager lang fest i forbindelse med storkonserten på Koengen.

- Vi spiller på Ricks i kveld, i morgen etter konserten og på lørdag. Så det blir vorspiel, nachspiel og etterspill, forteller Ose.

Dro til Sverige i 1982
Programlederen har sett Rolling Stones hele fem ganger før, blant annet to ganger i Sverige.

- I 1982 dro vi til Göteborg. Det var første gang jeg så dem. Konserten var veldig dårlig, men kjempegøy, humrer han.

- Rockens aller største
- Hvilke forventninger har du foran konserten i morgen?

- I morgen er musikken ren bonus. Det er rockens aller største sirkus som kommer til Bergen, og det er en historisk begivenhet. Vi får besøk av et band som har holdt på i 44 år, og som fortsetter å tøye grensene for hvor lenge et rockeband kan holde på. De er alene igjen i en kategori over eliten, og kan kun sammenliknes med Elvis Presley, Frank Sinatra og The Beatles, mener musikkeksperten.

- Det er vanskelig å forklare med ord hvorfor det er slik. Det forstår du først i det øyeblikk du selv opplever en slik konsert, sier Ose

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere