- Lime-ansatte ble nektet lønn og fridager

Forsvarer Petter Bonde etter fengslingsmøtene for de 11 siktede i Lime-saken i Nedre Romerike tingrett. Bondes klient er den syke faren til de antatte hovedmennene i Lime-saken. Faren ble fengslet i fire uker. Han kollapset utenfor rettssalen og måtte bæres ut i bilen som kjørte til sykehuset.

Forsvarer Petter Bonde etter fengslingsmøtene for de 11 siktede i Lime-saken i Nedre Romerike tingrett. Bondes klient er den syke faren til de antatte hovedmennene i Lime-saken. Faren ble fengslet i fire uker. Han kollapset utenfor rettssalen og måtte bæres ut i bilen som kjørte til sykehuset. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)

Hverdagen for flere av de ansatte i butikkjeden Lime besto av ulovlig lange arbeidsdager, ingen lønn og ingen fridager, ifølge politiet.

12.09.14 05:09

Flere ansatte fra forskjellige land får status som fornærmede i saken etter å ha blitt avhørt av politiet, skriver VG.

– De vi mener er ofre, er personer som har jobbet i butikkene og har blitt utnyttet til tvangsarbeid, sier politiadvokat Anja Perminow Stenersen.

Politiet har avhørt titalls personer tilknyttet Lime-kjeden, og detaljene som kommer fram, minner ifølge LO om slavedrift.

- Det første som slår meg, er at dette høres ut som rent slaveri, sier LO-sekretær Trine Tinnlund.

Bistandsadvokat Gro Wildhagen, som representerer flere fornærmede, forteller om få eller ingen fridager, ulovlig lange arbeidsdager over lengre perioder og ingen eller bare delvis tilgang til egen inntekt.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.