RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lite søvn gjør deg ikke feit

Mangel på søvn har trolig ingen påvirkning på vekten over tid, ifølge britisk studie.

(SIDE2): Tidligere studier har konkludert med at det trolig finnes en sammenheng mellom overvekt og mangel på søvn. Britiske forskere fra University of Warwick Medical School viser imidlertid i sin studie til at det ikke går an å si noe om hva som kommer først - søvnmangel eller vektproblemet.

Fulgte opp søvnen
For å klargjøre om mangel på søvn over tid påvirker vekten, analyserte Francesco P. Cappuccio og hans kollegaer 10.000 personer over tid, skriver Reuters.

Kvinnene og mennene fikk helsen vurdert mellom 1985 og 1988, da de var mellom 35 og 55 år. Deretter ble de fulgt opp annethvert år. Forskerne analyserte søvnvarigheten og indikasjoner på fedme blant 5021 av personene i studien.

Mellom 1997 og 1999 fant de ut at det var 65 prosent økt risiko for fedme blant personene som fikk mindre enn fem timers søvn om natten, sammenlignet med dem som sov syv timer.

De så også på vekten og omkretsen av midjen på personene, mellom 2003 og 2004. Blant 3786 av mennene og kvinnene som ikke var tykke under de tidligere beregningene, fant de ingen sammenheng mellom varigheten på søvnen og fremtidig forandring i vekt og midje.

Følg med på våre helsesider her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere