RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Litt alkohol er sunt

Sist oppdatert:
Har du en sunn livsstil er det bare bra om du nyter litt alkohol, hevder forskere.

(SIDE2): Personer som har en aktiv livsstil har lavere risiko for å hjertesykdommer, men risikoen reduseres ytterligere hvis de drikker moderate mengder med alkohol, mener et dansk forskerteam.

De har fulgt nærmere 12.000 menn og kvinner i 20 år, i løpet av denne tiden døde 1242 av hjertesykdom.

Generelt viste det seg at personene som ikke drakk eller aldri trente hadde den høyeste risikoen for hjertesykdom. De hadde 49 prosent større risiko, sammenlignet med dem som enten drakk, trente eller gjorde begge deler.

Blant personer som trente, fant teamet ut at de som drakk moderate mengder med alkohol, en til 14 enheter uka, hadde 30 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle hjertesykdom, sammenlignet med avholdsmennesker.

Tidligere studier har foreslått at alkohol kan redusere risikoen ved at det «gode» kolesterolnivået øker, og muligens fortynner blodet.

Advarer likevel
- Kombinasjonen av moderat inntak av alkohol og fysisk aktivitet ser ut til å ha positiv effekt når det gjelder reduksjon av risikoen for dødelig hjertesykdommer, sier Ellen Mason ved the British Heart Foundation, ifølge BBCNews.

Hun påpeker samtidig at det å drikke for mye ødelegger den positive effekten og kan øke blodtrykket. Fysisk aktivitet har generelt sett større fordeler for hjertet og helsen, sammenlignet med å drikke alkohol.

LES MER OM HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere