RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Litt heldig med en scoring

Sist oppdatert:
BISLETT STADION (vif.no): Vålerenga tidvis rundspilte AIK i årets siste hjemmekamp, og selv om det var pene mål, mener Jan Derek Sørensen han var litt heldig på den ene scoringa.

AIKs trener Rikard Norling mente det var en fortjent seier, selv om AIK hang godt med i første omgang.

- Når Vålerenga scoret på corneren i andre omgang, visste vi at vi hadde en vanskelig jobb foran oss. Så lot vi han nummer 10 gjøre som han ville noen minutter, og da var det kjørt. Han gjorde store ting for Vålerenga i dag, sa han på pressekonferansen og siktet til Jan Derek Sørensen.

TAKK: Petter Myhre takker supporterne for støtten, og Allan Jepsen er mer enn godt fornøyd med lagkamerat Jan Derek Sørensen bidrag mot AIK. (Foto: Scanpix/Royal League)
TAKK: Petter Myhre takker supporterne for støtten, og Allan Jepsen er mer enn godt fornøyd med lagkamerat Jan Derek Sørensen bidrag mot AIK. (Foto: Scanpix/Royal League)

Myhre fornøyd
Norlings kollega på Vålerengas benk, Petter Myhre, var totalt sett godt fornøyd med gjennomføringen.

- I første omgang styrer vi helt i starten, før AIK kom seg inn i kampen. Da ble vi løpende i mellom og var mye ute av posisjon både defensivt og offensivt. Så måtte vi gjøre noen bytter i pausen, vi fikk inn noen friske bein, og de var med på å snu kampen for oss, sier han.

- De første 20 minuttene av andre omgang er jeg selvfølgelig veldig godt fornøyd med. Da treffer vi bra på det meste, så i sum er jeg godt fornøyd, både med resultatet, gjennomføringen og spesielt andre omgang.

Etter 4-1 kom AIK litt mer med igjen og reduserte en gang, uten at Vålerenga noen gang var skikkelig truet.

- Vi falt litt i midten av andre omgang, men vi hevet oss på slutten, og det er sterkt, selv om vi hadde en trygg ledelse.

Imponert
Vålerenga har spilt fire kamper i Royal League så langt, vunnet alle på hjemmebane og spilt uavgjort borte mot hjemmesterke AIK.

- Det er imponerende at vi klarer å mobilisere mot disse gode laga vi møter, gang på gang. Vi har møtt lag som har vært i flyten og vært i toppen av svensk fotball, og kommet veldig godt fra det. Det er sterkt, og det skal gutta ha all ære for, skryter Myhre.

- Samtidig har det vært veldig morsomt å spille her på Bislett. Det har vært et godt trøkk fra publikum, og selv om banen er litt mindre her, noe som gjør det litt vanskeligere å spille som vi vil, klarte vi oss bra i dag.

At Vålerenga har hatt en såpass god høst som de har hatt, mener han det er flere årsaker til.

- Mange har vært i form, og vi har spilt godt. Vi har kommet i flyten, og da har vi lykkes. Samtidig er vi veldig nøye med at fokuset må være på faget hele tiden. Da har vi større sjanser til å lykkes. Det er også derfor vi trenere alltid messer om å ta en kamp av gangen.

- I tillegg har vi hatt spillere som har stått fram i høst. Noen av de eldste har stått fram med sin rutine. Se på Sørensen. Han vet han er i form og har masse fotballkunnskap og basisferdigheter liggende latent. Da kan han by på seg selv og herje slik han har gjort i høst. Også har vi yngre spillere som har banket på som har kommet inn med entusiasme og pågangsmot, skryter han.

Vil vinne resten
Vålerenga har nå sikret seg kvartfinale i Royal League, men vil ikke spare på kruttet i de to siste kampene.

- Målsetningen vår er å vinne gruppa vår. Det gir oss bedre seeding i kvartfinalen, og vi har lyst å ha med oss en god følelse inn i vinterpausen, forklarer han.

Mange ønsker sikkert at alle unggutta Vålerenga rår over skal få sjansen i disse kampene, men Myhre mener det kan slå feil.

- Vi kan ikke sette inn fem juniorer og la det stå til. Det tror vi er feil måte å gjøre det på. Vi må finne en balanse der, og unge og uerfarne gutter må komme inn i et godt og rutinert lag for å kunne prestere og få med seg gode erfaringer, forklarer han.

- I de to siste kampene vil vi stille med det laget vi tror gir oss størst sjanse til å vinne, og vi må se an formen til hver enkelt før vi plukker ut et lag. Vi bytter ikke i laget for å bytte, men hvis det er nødvendig, samtidig som vi vet at vi har unggutter som kan gå inn å gjøre en jobb for oss, og det er lettere å sette de inn i et lag i medgang.

FRAMTIDENS MANN: Mohammed Fellah viste fram litt av hva som bor i han i den omgangen han fikk mot AIK. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
FRAMTIDENS MANN: Mohammed Fellah viste fram litt av hva som bor i han i den omgangen han fikk mot AIK. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

Fellah viste seg fram
En unggutt som fikk sjansen mot AIK var Mohammed Fellah, som spilte sentralt på midtbanen med Christian Grindheim i andre omgang. Han fikk vist fram litt av teknikken sin, og en fantastisk pasningsfot som la opp til Sørensens 3-1 scoring.

- Jeg følte meg pigg i dag, og følte jeg klarte meg godt. I det siste har jeg fungert godt på trening, og visste jeg kunne komme inn å gjøre en jobb, sier Fellah til vif.no etter kampen.

- Nivået her ute var høyt, og jeg merket at det gikk litt fortere og at det var litt hardere enn jeg er vant med fra 2. divisjon.

Nå håper han på mer spilletid før Vålerenga tar juleferie.

- Det er klart jeg håper på spilletid i de to siste kampene, men da må jeg prestere på trening først. Om jeg får et innhopp eller om jeg spiller fra start er ikke det viktigste nå, det er å skaffe seg erfaring og rutine fra dette nivået.

Royal League er gøy
Jan Derek Sørensen ble naturlig nok kampens store spiller med to mål og en målgivende pasning.

- Jeg er selvfølgelig godt fornøyd med lagets og min egen prestasjon i dag. Det er alltid morsomt å score mål, og vi var veldig gode i dag. Jeg synes Royal League er veldig morsomt og det er en bra turnering, sier han.

- Vi får møte gode lag som vil spille fotball, og da koser jeg meg. Samtidig tror jeg Vålerenga som klubb blir lagt merke til når vi presterer godt i Royal League, og jeg tror det gjør klubben mer attraktiv.

Han scoret to fantastiske mål mot AIK, men innrømmer at han var litt heldig på det ene.

- På den første spretter ballen litt opp for meg i det jeg skal avslutte, så jeg var litt heldig der, men det ble jo pent. På den siste gjør jeg det jeg hadde bestemt meg for, så den beregnet, forklarer han.

På den litt ”heldige” scoringen var det et fantastisk framspill av Mohammed Fellah som skapte sjansen.

- Han er en mann for framtiden, og gjør et kjempeinnhopp i dag, skryter Sørensen.

I FORM: Jan Derek Sørensen har vært i kjempeform i høst, og var igjen avgjørende for Vålerenga. (Foto: Scanpix/Royal League)
I FORM: Jan Derek Sørensen har vært i kjempeform i høst, og var igjen avgjørende for Vålerenga. (Foto: Scanpix/Royal League)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere