- Livet hans er likevel ødelagt i uoverskuelig fremtid

Foto: (Montasje: Nettavisen/Scanpix)

29 åringen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken er lettet over funnet.

04.09.12 20:59

Det er mannens advokat, Kim Gerdts, som sier dette til NTB.

SISTE: På en pressekonferanse tirsdag kveld bekreftet politiet at det er Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) som ble funnet død på Kolbotn.

To menn på henholdsvis 37 og 64 år er siktet for drap, eller medvirkning til drap.

På pressekonferansen opplyste politiinspektør Hanne Kristin Rohde at vitnet som er siktet for falsk forklaring i forsvinningssaken, ikke er en av de siktede.

Politiet jobber ved funnstedet som ligger ved en tursti inn fra Skiveien. De har også sperret av området rundt en bedrift like i nærheten av funnstedet.

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø natt til 5. august.

- Liver er ødelagt
Gerdts tar forbehold om at det faktisk er Sigrid som nå er funnet død, men sier hans klient håper at funnet nå vil renvaske ham for mistanke.

- Jeg forstår det slik at politiet aksjonerte etter å ha fått tips. Gir det resultater, er det veldig bra for min klient. Men livet hans er likevel ødelagt i uoverskuelig fremtid, sier 29-åringens advokat Kim Gerdts til NTB.

Les flere saker og se kart nederst i saken.

- Beviset
- Det vil være bevis for at min klient er helt uten skyld og vil utløse erstatningskrav for uberettiget straffeforfølgning, sier han.

29-åringen og hans kjæreste gikk under jorden etter at det torsdag ble kjent at han var siktet for falsk forklaring.

Mannen hadde tidlig i etterforskningen kommer til politiet med opplysninger om at han kunne ha sett 16-åringen da hun gikk hjem fra venninnen natt til lørdag 5. august.

Observasjonen skjedde rett ved Kanvasbarnehagen der Sigrids mobil, sokk og sko senere ble funnet.

Mannen hadde beskrevet en jente med hettegenser og oppbrettet jeansshorts før det var kjent i media at Sigrid hadde hatt på seg nettopp dette da hun forsvant. Blant annet fordi politiet mener det er umulig å gjøre observasjonen fra stedet 29-åringen sa han sto, mener politiet at han lyver om hva han har sett.

Foto: Åserud, Lise

- Verst å ikke finne noe
Selv om mannen bare er siktet for falsk forklaring har han opplevd at han i realiteten har vært mistenkt for å ha bortført Sigrid.

- Det verste som kan skje for min klient, er at man ikke finner noen gjerningsmann. Da vil mistanken være klistret på ham selv om det ikke er bevist at han gjorde det, sier Gerdts.

Tirsdag kveld bekreftet politiet på en pressekonferanse at det er Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) som ble funnet død på Kolbotn.

- Vi bekrefter at det er Sigrid som er funnet drept. Hun ble funnet i natt, sier en alvorstunget politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

I formiddag har politiet gjennomført dør til dør aksjon i området ved Solbråtan like sør for Kolbotn i Oppegård kommune, der funnet ble gjort.

- De har spurt alle i området om man har sett noe mistenkelig. De har vært rundt i alle bedriftene, sier daglig leder i isfabrikken Kulinaris Roar Langli.

I kartet nedenfor ser du A hvor Sigrid forsvant og B hvor den døde er funnet.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.