*Nettavisen* Nyheter.

- Livet har blitt bedre

Foto: Muhammed Muheisen (Ap)

Livet i Kabul har blitt langt bedre de siste ti årene.

14.11.11 21:31

Natos ambassadør til Afghanistan, Simon Gass, sier det har vært store framskritt i hovedstaden Kabul siden Taliban-regimet ble jaget på flukt for ti år siden.

Søndag 13. november er det nøyaktig ti år siden den såkalte Nordalliansen inntok Kabul med vestlig støtte. Ti år senere er hovedstaden fortsatt preget av en militær tilstedeværelse, og byen er fortsatt rammet av enorm fattigdom.

- Har blitt en livlig by
Afghanistan er et av verdens fattigste land. Men det har vært framskritt.

- Det som er sikkert er at når du vandrer rundt i Kabul, så er dette nå en livlig by, med kvinner i gaten, folk med mulighet til å dra på sykehus, skoler som er åpne for jenter, men også for gutter, og det føles veldig annerledes enn det gjorde for ti år siden, sier ambassadør Simon Gass i et intervju, melder BBC.

Men ambassadøren innrømmer at mye gjenstår. En rekke nylige angrep i Kabul i september måned, deriblant angrep på USAs ambassade og drapet på tidligere president Burhanuddin Rabbani, viser at Taliban fortsatt har muligheten til å ramme hjertet av hovedstaden.

- Ønsker bedre sikkerhet
- Vi skulle ønske at det var annerledes, sier ambassadøren.

- Selvfølgelig ønsker vi oss bedre sikkerhet.

- Vi trener afghanske sikkerhetsstyrker, slik at de kan tilby bedre sikkerhet, og jeg regner med at det vil komme med tid og stunder, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.