- LO er puddel for Jens

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Siv Jensen anklager LO-leder Roar Flåthen for å være i lomma på statsminister Jens Stoltenberg.

04.02.09 07:55

- LO-lederen opptrer som en lydig puddel for den rødgrønne regjeringen. LO bjeffer ikke engang, sier Frp-formann Siv Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Siv Jensen skjønner ikke at LO passivt kan godta at ledigheten kryper over 100.000 når den LO-tilknyttede fagbevegelsen gikk til budsjettstreik mot Bondevik-regjeringen høsten 2002 med en ledighet på 75.000. I dag er antallet registrerte ledige 65.000.

God illustrasjon
- Jeg synes dette er en god illustrasjon på at LO er i lomma på den rødgrønne regjeringen. LO har blitt den snille pusekatten som Gerd-Liv Valla ikke ville være, sier Frp-formannen og tar oppstilling foran Folkets Hus på Youngstorget.

- Det er veldig påfallende at LO ikke allerede har tillyst streiker, demonstrasjoner og fakkeltog mot regjeringen. Enten så er Flåthen i lomma på Jens Stoltenberg eller så er LO i ferd med å moderere seg. Da regner jeg i tilfelle med at LO opptrer på samme måte overfor en annen regjering etter valget, sier Siv Jensen.

Godtar høy ledighet
Hun viser til at Fellesforbundets Arve Bakke, som nylig uttalte: «LO kan sikkert leve med over 100.000 arbeidsledige. Alle kan ikke jobbe i det offentlige».

- Men kan du ta dette som LOs syn?

- LO-leder Roar Flåthen har ikke tatt til motmæle mot uttalelsen. På meg virker det som at Flåthen og LO stilltiende aksepterer det den rødgrønne regjeringen til enhver tid gjør. Det er all grunn til å være bekymret over at det blir økende ledighet. LO sa seg også fornøyd med at regjeringen kom med en tiltakspakke på bare 20 milliarder, mens LO jo ba om en pakke til 30 milliarder, sier Jensen.

Angriper statsministeren
Hun kritiserer også Jens Stoltenberg for å ha skiftet syn etter at han ble statsminister.

- I sin 1. mai-tale i 2005 angrep han Bondevik-regjeringen ved å hevde at «nesten 100.000 arbeidsledige ikke er fornøyd med regjeringen». Nå forklarer bare Jens Stoltenberg at det kan bli enda høyere ledighet, sier hun.

- LO og Ap ofrer de arbeidsledige på samarbeidets alter, mens mange arbeidsfolk får et brutalt møte med virkeligheten. Regjeringen kommer på etterskudd framfor å sette inn tiltak som motvirker at ledigheten blir høyere. Vi må - som Jens Stoltenberg tidligere sa - hindre at ledigheten biter seg fast på et høyt nivå, sier Jensen.

Et paradoks
- Det er et paradoks at det nettopp er de forbundene som ikke er i lomma på Ap som har streiket de siste årene. Det blir hult når LOs strategi endrer seg ut fra hvem som sitter i regjeringskontorene. LO burde jo engasjere seg for å bekjempe arbeidsledighet uansett. Det er jeg sikker på at LOs medlemmer mener, sier Jensen.

- Under den rødgrønne regjeringen har det bare vært en landsomfattende LO-streik. Det var da El og IT-forbundet gikk til konflikt i 2006, poengterer Frp-formannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag