- Loddsalg er barnearbeid

Norges Håndballforbund må tåle krass kritikk fra barneombud Reidar Hjermann. Han karakteriserer loddsalg i deres regi som tigging og barnearbeid.

21.02.06 08:49

I tirsdagens utgave av Bergens Tidende går barneombud Reidar Hjermann hardt ut mot en rekke håndballklubber på Vestlandet. I det siste har det kommet fram at Norges Håndballforbund pålegger alle klubber å selge minst 240 lodd per påmeldte lag. I mange klubber kan det raskt bli til det mangedobbelte, når de har et lag påmeldt i flere serier.

Loddene selges for 25 kroner stykket, men bare 6,25 kroner går til klubbene. Resten tar Håndballforbundet. Det har fått barneombudet til å ta fram ordene "barnearbeid", «tigging» og «tyveri».

- Det er ganske lumpent å knabbe penger fra barna. Dugnad har en lang tradisjon i Norge, men når klubbene sitter igjen med en liten slant, så er det jo ikke akkurat noen Robin Hood-virksomhet, sier Hjermann til BT.

Håndball-ledere i hele Hordaland forteller i avisen om et evig slit for å få solgt alle loddene. Men håndballpresident Arne Sverre Modahl er ikke med på at forbundet driver rovdrift på barna og stjeler pengene deres. Han sier alle inntektene fra loddsalg går til barne- og ungdomsarbeid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.