- Løp mot barna med hevet kniv og skrek

- ALVORLIG: En mor er tiltalt for mishandling av sine to barn over en periode på flere år. Politiadvokat Line Thorsberg i Romerike politidistrikt karakteriserer saken som alvorlig. Foto: Kay Stenshjemmet (Romerikes Blad)

- ALVORLIG: En mor er tiltalt for mishandling av sine to barn over en periode på flere år. Politiadvokat Line Thorsberg i Romerike politidistrikt karakteriserer saken som alvorlig. Foto: Kay Stenshjemmet (Romerikes Blad)

Mor tiltalt for barnemishandling.

03.12.14 10:23

I mai må en kvinne i 30-årene fra Romerike møte i Øvre Romerike tingrett, tiltalt for å ha mishandlet sine to barn.

Kvinnen er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 219: For grovt eller gjentatt å ha mishandlet, ved å ha truet, tvunget, begrenset bevegelsesfriheten til, øvet vold mot eller på annen måte ha krenket sin slektning i nedstigende linje.

Mishandlingen av datteren skal ha foregått i en periode på seks år, mens sønnen skal ha blitt utsatt for mishandling i fire år. De to var henholdsvis fire og fem år gamle da de første gang skal ha blitt mishandlet av moren.

- Dette er en alvorlig sak, og som det framgår av tiltalen, dreier det seg om en rekke tilfeller over en forholdsvis lang tidsperiode, sier politijurist på saken, Line Thorsberg i Romerike politidistrikt til Nettavisen.

- Psykisk og fysisk vold
I tiltalen ramses det opp en rekke anledninger hvor påtalemyndigheten mener moren har utsatt barna sine for mishandling:

  • Ved en anledning i deres hjem løp hun mot datteren med en kniv hevet samtidig som hun skrek.
  • Ved en anledning i deres hjem løp hun mot sønnen med kniv samtidig som hun skrek.
  • Ved en anledning kastete og/eller dyttet hun datteren mot en seng, slik at hun fikk et rødt merke på kroppen, samt stengte henne inne på et rom.
  • Ved gjentatte anledninger slo hun dem med en plastgjenstand.
  • Ved gjentatte anledninger lugget/og eller sparket hun datteren, blant annet over fingrene, på ryggen, på magen og/eller andre steder på kroppen.
  • Ved gjentatte anledinger lugget og/eller sparket og/eller slo hun datteren slik at hun falt, og fortsatte da å sparke og/eller slå mens hun lå nede.
  • Ved gjentatte anledninger utsatte hun sin datter for psykisk vold, ved blant annet å skrike til henne, kalle henne drittunge og uttale at hun ønsket at datteren ikke var født og/eller lignende.
  • Ved gjentatte anledninger slo hun sønnen over fingrene, på ryggen, magen og/eller andre steder på kroppen.
  • Ved gjentatte anledninger utsatte hun sønnen for psykisk vold, ved blant annet å skrike til ham og kalle ham drittunge og/eller lignende.


Skal ha skjedd i forbindelse med leksehjelp
Både sønnen og datteren skal ved flere anledninger ha vært vitne til at den andre ble utsatt for mishandling.

Thorsberg i politiet forteller at mishandlingen i utgangspunktet har skjedd i situasjoner som for eksempel under lekselesing.

- Jeg vil ikke kalle det oppdragelsesvold, men mishandlingen har skjedd i forbindelse med at barna har gjort noe moren ikke likte.

Ifølge politiadvokaten skal det ha vært barnevernet som anmeldte kvinnen for mishandling. Barna er nå tatt hånd om av barnevernet, opplyser Thorsberg.

Barnemorens advokat, Kari Liv Foyn, har foreløpig ikke mottatt papirene i saken, og kan derfor ikke kommentere tiltalen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.