RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lærer sendte nakenfoto til jente

Foto: Arild Hansen (Telemarksavisa)
Sist oppdatert:
Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot læreren som er anmeldt for å ha hatt et seksuelt forhold til en av sine elever ved Porsgrunn videregående skole.

Det er statsadvokaten i Vestfold og Telemark som har tatt ut tiltale mot læreren, som ble politianmeldt i fjor høst, skriver Telemarksavisa.

Politiadvokat Gunstein Bjørgum, som har ledet politiets etterforskning av saken, bekrefter at det er tatt ut en tiltale mot læreren, men han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Etter det TA erfarer, er læreren tiltalt etter straffelovens paragraf 193, som omhandler det å skaffe seg seksuell omgang ved misbruk av stilling eller tillitsforhold.

Det er berammet rettssak mot læreren, og blir han dømt etter denne paragrafen risikerer han fengsel i inntil fem år.

Skal ha sendt bilder

Eleven var 18 år da læreren skal ha innledet det seksuelle forholdet.

TA er kjent med at han skal ha sendt nakenbilder av seg selv til eleven. Og de to skal ha hatt omfattende kontakt via chatteprogrammet MSN.

Politiet har etter det TA har grunn til å tro, tatt beslag i kommunikasjonslogger mellom eleven og læreren, men dette vil ikke politiet bekrefte. Derimot har politiet tidligere bekreftet at de har tatt beslag i datautstyr i saken og at dette har blitt analysert.

Møtene mellom lærer og elev skal ikke ha funnet sted på skolen.

- En stor belastning
Morten N. Wexels er oppnevnt som bistandsadvokat for jenta som nå er 19 år gammel, og ifølge ham har saken vært en stor belastning for henne.

- Saken har vært og er en stor belastning for henne, men hun ser fram mot å få saken belyst i rettsapparatet, sier Wexels.

Det er usikkert når saken kommer for retten og om det vil bli begjært lukkede dører.

- Jeg og min klient har ikke tatt stilling til om vi kommer til å begjære lukkede dører, men tema i saken inneholder private forhold som skulle tilsi lukket rett. På den annen side har saken generell offentlig interesse, så det blir en avveining, sier bistandsadvokaten.

Ble ikke suspendert
Den tiltale læreren ble ikke suspendert fra stillingen sin da saken ble kjent for skolens ledelse. Han skal ha jobbet ved skolen i to uker etter at skoleledelsen ble kjent med anmeldelsen.

Laila Lerum som er rektor ved skolen har tidligere uttalt til TA at det ble iverksatt andre tiltak rundt læreren. Hun har ikke villet utdype hva dette dreier seg om, men etter det TA erfarer skal læreren ha sykemeldt seg.

Skolen har i etterkant iverksatt tiltak for å ivareta eleven som anmeldte læreren.

Etter det TA erfarer er jenta fortsatt elev ved skolen.

TA forsøkte i går å få en kommentar fra rektor Laila Lerum, men hun returnerte ikke TAs henvendelse.

- Sårbar situasjon
Jenta som nå har fylt 19 år, skal ha vært i en ekstra sårbar situasjon da læreren skal ha innledet forholdet til henne, noe han skal ha visst om på forhånd.

- Ett av flere momenter vi må vurdere i denne saken, er om det er skjerpende at jenta var i en sårbar situasjon, sa politiadvokat Gunstein Bjørgum til TA da saken ble omtalt første gang.

Les flere saker i Telemarksavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere