RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lærere i frykt etter smitteutbrudd

Foto: Stein Larsen (Slåtthaug videregående skole)
For andre gang på åtte dager er en elev ved Slåtthaug skole innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse.

(iBergen.no) Eleven, som går i avgangsklassen ved Slåtthaug videregående skole, ble innlagt på Haukeland sykehus tirsdag kveld. Etter å ha vært dårlig i noen dager skal eleven ha blitt svært syk natt til tirsdag med mye oppkast.

To på åtte dager
For bare åtte dager siden ble en annen elev i all hast innlagt på sykehuset med hjernehinnebetennelse. Utbruddet skaper nå uro blant de ansatte på skolen.

- Jeg må innrømme at det er en viss frykt blant lærerne nå. At én elev blir syk er ille nok, men når det nå er to stykker, så begynner folk å bli redd. Det spesielle er at disse to elevene ikke kjenner hverandre og sykdommen har dukket opp i to helt forskjellige miljøer, sier elevinspektør ved Slåtthaug skole, Jan Valland til iBergen.no.

Eksamen kan bli avlyst
Skolen har sendt ut SMS til samtlige elever om utviklingen.

- Det er lesedag i dag før eksamen i morgen, så alle må få beskjed på mobilen. Elever som føler seg syke blir bedt om å oppsøke lege. Ennå vet vi ikke hvilke konsekvenser dette vil få for morgendagens eksamen, sier Valland.

Kan stenge skolen
I ettermiddag vil smittevernlegen i Bergen kommune holde et møte med de ansatte på Slåtthaug videregående skole. Dersom han vurdere skolen som smittefarlig kan han pålegge ledelsen å stenge bygget.

Ifølge Valland er elevens tilstand nå stabil.

- Det går heldigvis bra med denne eleven nå, har jeg fått vite av sykehuset, sier Valland.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere