RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Helen Storstenvik (Bygdeposten)

- Lærerne utsetter oss for slankepress

Sist oppdatert:
Elever føler matpakken blir gransket av lærerne og forteller om trusler om godteri-sjekk av sekkene.

Elevene i tiendeklasse ved Krøderen skole i Krødsherad føler seg utsatt for slankepress fordi lærerne passer på hva de spiser på skolen, skriver Bygdeposten.

- Det er veldig ubehagelig når de passer på kaloriene i maten vår, og truer med å ransake våre private sekker på jakt etter godterier og usunn mat, sier elev Roy Stillingen.

- Skal fjerne mikro
Klassen har samlet inn penger og skaffet en mikrobølgeovn som elevene kan varme medbrakt mat i.

- Vi har fått høre at mikro’en vår kan bli fjernet, hvis vi fortsetter å ta med mat som ostesmørbrød og pizza. Mange i klassen tar med dette til lunsj, og pizzaen kan like gjerne være hjemmelaget som kjøpt, sier Stillingen.

Elevene er opprørt og poengterer at det er ubehagelig å skulle bli ransaket.

- Det er å krenke privatlivet vårt, mener Stillingen.

Situasjonen har vart et par uker, og da elevene første gang hørte om lærernes tiltak, bad Stillingen om å få bekreftet at dette ble sagt i skolens regi.

- Det fikk jeg bekreftet at det var, sier han til Bygdeposten.

- Sårbare for holdninger

Han har hele klassen i ryggen i denne saken, og også Celine Benedicte Olsen forteller at hun og mange med henne blir lei seg når matpakken blir kritisert.

- Lærerne gir for eksempel streng beskjed om å ta med grovt brød på matpakken, og ikke kneip, men det synes jeg ikke de har noe med, sier hun.

- Vi liker ikke å bli presset. Noen vil til slutt ikke spise i det hele tatt, fordi de er redde for hva lærerne vil si, forteller Olsen.

Vanlige matpakker blant elevene består gjerne av riskaker, yoghurt, pizza eller en baguette eller brød med ost, som varmes i mikroovnen.

- Når lærerne skal passe på oss på denne måten, forsterker de følelsen av at vi må være syltynne, og mange er sårbare og påvirkelige for sånne holdninger, supplerer Stillingen.

Elevrådssak
Elevrådsrepresentant og nestleder Ida Høgli forteller at dette var på agendaen på skoleårets første elevrådsmøte.

- Etter møtet står fortsatt saken sånn at elevene føler denne saken urettferdig. Den vil bli tatt opp også på neste elevrådsmøte, sier hun.

- Det var også et stort tema dette at mange elever går ulovlig til matbutikken i skoletiden, og kjøper mat som ikke er sunn. Dette tok elevrådsrepresentantene opp i sine klasser etterpå for å få satt en stopper for, forteller Høgli.

Les hva rektoren svarer her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere