RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Løshår er ikke farlig

Sist oppdatert:
Løshår er ikke skadelig for ditt eget hår dersom du behandler det riktig, hevder erfaren frisør.

(SIDE2): Bildene av en kortklipt Victoria Beckham skremmer deg kanskje dersom du selv har løshår. Mest sannsynlig har du ingenting å frykte.

Les: Posh tvunget til hårklipp
Les også:Sjekk Victorias nye look!

Frisør, Camilla Eldegard ved Adam og Eva, har 10 års erfaring med løshår, og hun har aldri opplevd at en kunde har mistet store mengder hår slik Victoria Beckham har gjort.

- Victoria er jo en dame som har råd til å bruke de beste fagfolkene, så det er vanskelig å si hva som har skjedd her. Hårstrengene hennes kan ha blitt satt på skjevt slik at det ble for mye belastning på hårrøttene, hun kan ha en hårsykdom som gjør at hun får flekkvise håravfall (da kan løshår gjøre det hele verre). Eller så har hun rett og slett brukt løshår for lenge, slitt ut sitt eget hår slik at hun nå trenger en pause, sier Eldegard.

Ikke slurv med hårpleien
Eldegard kan ikke få understreket nok hvor viktig det er å stelle løshåret.

- Det er svært viktig å stelle håret godt. Kjøp både shampoo, balsam og kur hos en frisør. Det er også viktig å gre håret nøye før du vasker det. Alle mister mellom 100 og 150 hårstrå hver dag, og dette håret vil feste seg som tugger der løshåret er festet dersom du ikke grer nøye. Blir ikke disse tuggene gredd ut blir det en stor belastning på hårrøttene som løshåret er festet i og du kan begynne å miste hår, forklarer Eldegard.

Blir avhengig
- Victoria har hatt løshår lenge? Blir man avhengig av det?

- Ja, jeg har det selv og man blir helt klart avhengig. Men desto viktigere er det da å bytte løshåret etter 3- 6 måneder alt etter som hvordan håret ditt reagerer på løshåret. Noen kan bare ha det i to måneder av gangen. Oppsøk frisøren etter en måned å sjekk at alt er ok. Rådfør deg med frisøren din om når det er lurt å ta en pause fra løshåret, sier Eldegard.

Ikke skadelig
- Engelske frisører mener det er limet som håret festes med som er skadelig. Stemmer det?

- Nei, vi bruker i alle fall ikke et skadelig lim, men keratin som smeltes rundt det naturlige håret. Keratin finnes naturlig i håret og er derfor ikke skadelig. Løshar er overhodet ikke skadelig dersom man steller det riktig, sier Eldegard.

Bruk eksperter
Eldegard anbefaler alle som ønsker seg løshår å gå til en seriøs frisør som har de rette kursene og som er diplomert til å utføre arbeidet.

- Bestemmer du deg for å sette i løshår bør du ikke gå til en «billigshappe», men bruk heller de ekstra kronene det koster hos seriøse salonger slik at du unngår overraskelser.

Kort hår kan bli mote
- Tror du Victoria sin nye frisyre kan bli mote?

- Ja, det tror jeg. Etter at Sienna Miller klippet seg kort var det mange som ville klippe seg som henne. Victoria Beckham er jo også en trendsetter slik som Sienna så man skal ikke se bort ifra at mange vil falle for hennes nye stil. Korte klipper vil vi bare se mer og mer av til høsten, sier Eldegard.

Les også

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere