*Nettavisen* Nyheter.

- Lubitz var utro med flyvertinne

BEHANDLING: Andrea Lubitz gikk til behandling, men ikke for depresjon, opplyser sykehuset.

BEHANDLING: Andrea Lubitz gikk til behandling, men ikke for depresjon, opplyser sykehuset. Foto: (Scanpix)

Germanwings styrtende pilot Andreas Lubitz skal ha hatt et forhold til en flyvertinne.

30.03.15 11:40

I forrige uke kom det frem at andrepilot Andreas Lubitz, som tok med seg 149 andre i døden da han styrtet Germanwings-flyet, skal ha blitt dumpet av kvinnen han ønsket å gifte seg med.

Ifølge Bild am Sonntag skal han ha vært utro mot sin 27-årige kjæreste med en flyvertinne i Germanwings.

Ifølge den samme avisen skal kjæresten for få uker siden funnet ut av hun var gravid.

Paret hadde vært sammen i sju år. De bodde sammen i Düsseldorf i Tyskland.

- Var gravid

Lubitz kjæreste, som jobber som lærer, skal ha fortalt sine elever at hun ventet barn for kort tid siden.

Paret skal ha planlagt å gifte seg, men 27-åringen var lei Lubitz hunørsvigninger og kontrollbehov.

Britiske Mail on Sunday navngir den tyske annenflygerens samboer og skriver at den 27 år gamle læreren hadde brutt forholdet til annenflygeren.

Les også: Germanwings-kapteinen: - Åpne den jævla døren

Ifølge avisen gjorde de stadige humørsvingningene henne redd. Hun bodde fortsatt i leiligheten hans, men var på utkikk etter et eget sted å bo.

Venner av de to forteller at han var svært kontrollerende og at han til og med ville bestemme hvilke klær hun skulle bruke.

Les også: Eks-kjæreste forteller at Lubitz hadde store problemer

Kontrollfrik

– Han forsøkte å bestemme hva hun skulle ha på seg, hvilke menn hun kunne snakke med, selv lengden på skjørtene hennes. Han var en kontrollfrik av verste stort, forteller en venn.

– Hun omtalte ham som svært snill og oppmerksom, men fortalte at han hadde problemer med humørsvingninger. Vi merket hvordan hun ble stadig mer engstelig, forteller en annen venn av lærerinnen.

Video av smilende Lubitz

Et rundt ti år gammet klipp fra da Lubitz lærte å fly har nå spredd seg på internett. I videoen sees en ung, smilende Lubitz mens han sitter i en glidefly over Tyskland.


Bestilte biler

I et siste forsøk på å beholde forloveden, gikk Lubitz til en lokal bilforhandler og bestilte to Audier. Den ene skulle angivelig være en gave til henne.

Dagen før flystyrten ble den ene av bilene levert, noe den andre ikke ble. Dette kan tyde på at hun alt hadde forlatt ham.

Eks-kjærestens beskrivelse av Lubitz er i samsvar med det en 26 år gammel flyvertinne fortalte til den tyske avisa Bild lørdag.

Flyvertinnen fortalte at de to hadde hatt et hemmelig forhold i fem måneder i fjor, men at hun til slutt forlot ham da hun innså hvor store psykiske problemer han hadde.

Våknet skrikende

Ifølge henne våknet Lubitz skrikende om nettene, hisset seg til stadighet opp og ble høyrøstet under samtaler.

Han klaget også over stort arbeidspress, var bekymret for arbeidskontrakten og var misfornøyd med lønna. Gradvis ble hun redd ham.

– Jeg slo opp med ham fordi det ble stadig mer klart at han hadde problemer, fortalte hun.

– Men han var flink til å skjule hvordan det egentlig sto til med ham, sier hun.

Redd for å bli blind

Tyske etterforskere skal ha funnet en rekke legemidler og istykkerrevne sykmeldinger både i leiligheten i Düsseldorf og hjemme hos foreldrene i Montabaur.

Lubitz skal ha klaget over at han gradvis var i ferd med å bli blind, men politiet vet ikke om dette var et utslag av psykisk lidelse eller om synet hans virkelig var i ferd med å svikte.

Både samboeren og elskerinnen har fortalt at han fryktet å miste flygersertifikatet og at barndomsdrømmen om å bli flykaptein i Lufthansa dermed ville gå i knas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.