RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Luksuscruise tilbyr piratjakt

Sist oppdatert:
Men er tidenes villeste ferie for god til å være sann?

(LXUS.no) Monsoon-sesongen har ført til en ufrivillig ferie for piratene som herjer i Adenbukten utenfor Somalia, men når de straks er tilbake på jobb vil de møte tøffere motstand enn tidligere.

LES OGSÅ:
Her kan du råkjøre
Storsvindlerens yacht kan bli din
De eier verdens dyreste yachter
Yachten som knuser Abramovich

Ifølge Luxury Launches tilbyr nemlig et russisk luksusrederi privat piratjakt-cruise ombord armerte, private yachter utenfor Somalias kyst, og ingen pirater er heretter trygge. For en pris på rundt 35.000 kroner dagen, kan velstående gjester beskytte yachtene sine og seg selv fra skumle pirater og bidra i jakten på dem.

Men ifølge Snopes (ekstern lenke) skal nyheten ikke være annet enn en god spøk.

(Saken fortsetter under bildet.)

Rakettforsvar

Andre utenlandske medier hevder imidlertid at dersom cruiseturistene skulle bli angrepet av pirater, kan de ta igjen ved hjelp av granatkastere, maskingevær og raketter.

Et team av topptrente spesialstyrker kan visst også bli hyret inn til å bli med på ferden, dersom yachteierne har råd til det.

Det er særlig båter som reiser fra Djibouti i Somalia til Mombasa i Kenya som er sterkt utsatt for piratangrep og som ifølge Luxury Launches nå tilbyr piratjakt-cruise. For å gjøre opplevelsen ekstra spennende for de betalende passasjerene, skal båtene med vilje reise nærmere kysten enn vanlig og i rolig fart som tiltrekker seg pirater.

Vi lurer på om dette ikke er litt for vilt til å være sant...

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere