*Nettavisen* Nyheter.

- Luksushore kan felle Strauss-Kahn

Foto: Michel Spingler (AP)

Tidligere IMF-sjef risikerer tolv år i fengsel for hallikvirksomhet.

23.02.12 15:31

Dominique Strauss-Kahn (62), tidligere sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF), er nå løslatt fra varetekt etter å ha blitt arrestert av fransk politi i byen Lille tidligere denne uken.

Strauss-Kahn måtte overnatte på en fengselscelle etter å ha blitt avhørt i forbindelse med sin angivelige rolle i et prostitusjonsnettverk i Frankrike og Belgia.

Deltok på sexorgier
Fransk politi forsøker å kartlegge om prostituerte er blitt betalt for tjenester på fester som Strauss-Kahn har deltatt på.

Den tidligere IMF-sjefen har tilstått at han har deltatt på flere sexfester, men nekter for at han visste at han hadde sex med prostituerte.

Strauss-Kahn står i fare for å bli tiltalt for medvirkning til hallikvirksomhet, samt misbruk av selskapsmidler. Dette har en strafferamme på tolv års fengsel.

Franske påtalemyndigheter har allerede tiltalt flere personer for å ha organisert orgier. Sexfestene skal ha blitt avholdt flere steder i verden, deriblant i Washington D.C. hvor Strauss-Kahn jobbet som IMF-sjef.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mulig hallikvirksomhet
Nå har det dukket opp nye opplysninger om at Strauss-Kahn skal ha forsøkt å hjelpe en prostituert kvinne med å få visum til USA. Dette kan ifølge kilder knytte ham opp mot hallikvirksomhet.

- Dette vil få store konsekvenser for Strauss-Kahns forsvarsstrategi, fordi det vil bevise at han bisto en prostituert i hennes arbeid, noe som er ulovlig i Frankrike, sier en kilde som har tilknytning til saken, ifølge Daily Mail.

Den prostituerte kvinnen skal ha dokumentasjon og bevis som underbygger påstanden, samt bilder av henne sammen med Strauss-Kahn, skriver avisen.

Utkast fra telefonsamtaler viser angivelig at Strauss-Kahn har hatt kontakt med minst ti luksushorer. Alle skal angivelig hevde at de fikk betaling mot å ha sex med den mektige IMF-sjefen.

Strauss-Kahn blir trolig innkalt til en rettshøring neste måned. Da skal tre dommere ta stilling til om det er sterkt nok bevisgrunnlag for å tiltale ham.

Drømmen brast
Strauss-Kahn trakk seg som leder for Det internasjonale pengefondet (IMF) da han ble anklaget for voldtekt av en hotellansatt i New York i mai i fjor. Saken ble henlagt noen måneder senere fordi påtalemyndigheten ikke hadde tillit til den fornærmedes forklaring.

Strauss-Kahn har også blitt anklaget for voldtekt av en fransk journalist i 2003, men franske påtalemyndigheter henla saken fordi den var foreldet. 62-åringen ble ansett for å være en storfavoritt under det nåværende presidentvalget i Frankrike. Men drømmen brast som følge av voldtektssaken i USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.