- Lundeteigen sin kumøkk har skylda

Foto: Thormod R. Hansen (Bygdeposten)

Sp-kongen har havnet i bedriten nabokrangel.

12.12.11 22:39

(Bygdeposten): Jordbrukssjef Svein Stenshorne, som selv er nabo til Lundteigen, har anbefalt naboen som har fått forurenset drikkevann i brønnen sin å kontakte kommunen for å få gjort noe med saken. Naboen gjorde dette og Stenshorne som jordbrukssjef sendte saken videre til Fylkesmannen. Han la også med et eget brev hvor han skrev at problemet trolig skyldtes husdyrgjødsel fra Lundteigens jorder.

- Grunnen til at jeg skrev dette var at naboen mente det luktet kumøkk av vannet, og at Lundteigen er den eneste som driver med kuer i dette området, sier Stenshorne.

- Ukjent for meg
- Jeg visste ikke om problemet før NRK ringte meg i forrige uke og jeg er ikke kontaktet av de som har brønnen, så dette var til da ukjent for meg, sier Per Olaf Lundteigen.

Han stiller seg svært kritisk til at klagebrevet er oversendt til Fylkesmannen uten at det er gått kopi til ham.

- Videre mener jeg Stenshorne i denne saken klart er inhabil, da han er nabo til meg og at han eier grunnen mellom jordene mine og bekken som skal være forurenset, sier Lundteigen.

Han mener at en mangeårig nabokrangel mellom han og Stenhorne er årsaken til brevet til Fylkesmannen.

Trekker seg
Stenshorne har nå i samråd med ledelsen i kommunen bedt seg fritatt for å være saksbehandler i saker som vedrører Lundteigens næringsdrift.

- Det er ikke fordi jeg er inhabil, men slik saken har utviklet seg, har jeg bedt meg fritatt, sier Stenshorne.

- Beklager
Stenshorne beklager også at det ikke ble sendt kopi av brevet til Lundteigen. Kommunalsjef i Øvre Eiker kommune, Morten Lauvbu, bekrefter at Stenshorne ikke lenger skal være saksbehandler.

- Hva skjer videre?

- Fylkesmannen har sendt saken tilbake til kommunen, for det er oss som skal behandle slike saker. Kommunelegen skal derfor nå se nærmere på dette, og hva som skal gjøres videre, sier Lauvbu.

Lauvbu forteller også at det ikke er endelig fastslått at forurensningen av drikkevannet kommer fra gårdsdriften til Lundteigen.

Les flere saker i Bygdeposten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.