RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

- Lysbakken er den suverent mest talentfulle

Sist oppdatert:
Erik Solheim er ikke i tvil om hvem som bør bli ny SV-leder.

SV-leder Kristin Halvorsen trekker seg til våren, og statsråd Audun Lysbakken og Heikki Holmås kjemper begge om å ta over ledervervet.

Men miljø- og utviklingsminister Erik Solheim sier nå at han ikke er i tvil om hvem av dem som blir partiets neste leder.

- Audun er den suverent mest talentfulle politikeren i sin generasjon, og da mener jeg langt utenfor SV. Det er to år siden jeg ba ham gjøre seg klar til å overta etter Kristin, sier Solheim til Aftenposten.

Solheim påpeker at Lysbakken har en unik erfaring, til tross for at han bare er 34 år gammel. Han mener han vil virke samlende for SV, og vektlegger at Lysbakken har bred støtte og evne til å snakke med folk. Nå ønsker han en rask avklaring i lederspørsmålet, men vil ikke å be Heikki Holmås om å trekke sitt kandidatur.

Også fredag antydet Solheim at han ønsker Lysbakken som ny SV-leder.

- Dersom SVs neste leder, etter alt å dømme Audun Lysbakken, vil bli miljøvernminister, så skal ikke jeg stå i veien for det, sier Solheim til Klassekampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere