RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lysbakken svikter minoritetskvinnene

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Frp går knallhardt ut mot likestillingsministerens forslag

Likestillingsminister Audun Lysbakken la tirsdag fram en rekke forslag som skal bedre likestillingen i Norge.

- Jeg ble sjokkert over at vår tids viktigste kvinnekamp var utelatt fra Lysbakkens forslag, sier kvinnepolitisk talskvinne Solveig Horne (Frp).

- Burde vært fokus
Hun viste i Stortingets spørretime til kvinner som mot sin vilje blir tvangsgift, omskåret og tvunget til å gå med undertrykkende klesplagg.

- Det er disse problemstillingene som burde vært fokus for Lysbakken. Han er imidlertid mer opptatt av pappagrupper og nye tvangstiltak for å styre kvinners hverdag, fortsette Horne.

Hun mener det er påfallende at Statsråden verken i dokumentet eller i spørretimen signaliserer sterkere tiltak for å frigjøre kvinner som undertrykkes i Norge.

- Norge er blant verdens mest likestilte land. Den viktigste gruppen å hjelpe i likestillingens navn er derfor helt åpenbart jenter og kvinner som blir sett på som annenrangs borgere av enkelte minoritetskulturer.

- Unnlatelsessynd
Hun lover at Frp fortsatt skal kjempe for likestilling for kvinner som lever ufrie liv i et fritt land som Norge.

- Det er en unnlatelsessynd at man ikke hjelper de kvinnene som lever i frykt i vårt eget land. Dette er definitivt vår tids viktigste kvinnekamp.

Audun Lysbakken presenterte tirsdag «Likestilling 2014» - Regjeringens handlingsplan for likestilling mellom kjønnene. Han ønsker blant annet å innføre såkalte pappagrupper.

Les også: Lysbakken vil ha pappagrupper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere