- Lyst tre er viktig

Foto: Trine Rasmussen (Side2)

Se de nyeste skotrendene for 2012.

(SIDE2): - Det blir mye platå og kilehær, men de nye platåskoene er mye stødigere enn tidligere. Det er trehæler som gjelder, og lyst tre er viktig, forteller Sara Winter, presseansvarlig i Skobranschrådet til Side2.

Inspirert av 70-tallet
Vi møter den blide svensken på sko og veskemessen på Helsfyr i Oslo. Utstillere fra en rekke skomerker som i dag selges i Norge har samlet seg for neste sommers sko og vesketrender, og Winter er kommet for å snakke om de heteste skoene vi kan putte føttene i. Innkjøperne ligger minst et halvt år foran oss andre, og må derfor tidlig sikre seg nyhetene og skoene som kanskje kan bli neste års bestselgere. Winter selv er ikke i tvil om hvilke sko DU bør satse på neste sommer.

Det er flere forskjellige temaer som gjelder for neste år; men størst blant dem alle blir trolig skoene som er inspirert av 70-tallet.

- Fargeskalaen er hentet fra 70-tallet, med sko i beige, brunt og rødt, men vi får også mer discofølelse av glamorøse sko i blank sateng. Bli inspirert av Studio 54, og tenk deg mye volum i plaggene, blank sateng og colour blocking, forteller hun.

Avvikende farger
Colour blocking er på full vei inn i motebildet, og mange trodde denne trenden med å sette sammen sterke farger ville forsvinne raskt ut av motebildet. Tvert imot! Nå kommer colour blocking på full fart inn også i skobransjen.

- Fargene skal mikse og matche på forskjellige måter. Du kan for eksempel velge en ensfarget topp til et mønstrede skjørt, eller blande jordfarger og knallfarger i samme antrekk. Prikker til ruter er også en kul kombinasjon. Denne trenden med å bruke ulike mønstre sammen kommet nå for alvor inn i skoverden, forklarer hun.

Det er for eksempel en rekke sko som har en tupp i en annen farge, eller i en annen type stoff. Noen sko har en egen lakktupp.

- Colour blocking på sko er veldig riktig. En avvikende farge gir et helt annet uttrykk, mener hun.

Sporty stil
Neste sommer blir den sporty stilen en viktig trend i motebildet, der blått og rødt vil få en sentral rolle.

- Vi kaller det colour games. Tenk deg fargene i de olympiske leker. Alle disse fargene vil bli sterke i motebildet neste sommer. Hvitt gir basen, mens kornblått og rødt vil stå som sterke kontraster, forteller hun.

Og fortsetter ivrig.

- Det kornblå og røde skal gjerne være sammen. Du vil nok få en følelse av at hvis du tar på deg et rødt plagg, så må du bare ha noe i blått også, smiler hun.

Merket Lacoste vil være sentralt i denne trenden.

- Piketrøyen blir viktig, og du skal gjerne ha den i mange forskjellige farger. Stripene vil igjen bli viktig, og du bland helst brede striper med plagg som har smale striper, tipser hun.

Kortere bukselengder
Sommeren er tiden for å vise fram skoene. Det gjør du best i form av skjørt eller shortser. Ønsker du likevel å gå i bukse, bør den ikke være for lang.

- Velg bukselengder som er såpass korte at du viser fram skoene.

Og går du for boots, har Winter et godt tips.

- Velg boots med kort skaft. Det er det riktige nå.

Her er Sara Winters favorittsko for neste sommer:

4473

Se bilder fra visningen på sko og veskemessen her:

4472

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag