RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lyttertallene er feil

Forsker Asle Rolland ved Senter for Medieøkonomi ved BI tror ikke at P4 har over én million lyttere, og kritiserer undersøkelsen. TNS Gallup tror kanalforvirring kan være en feilkilde.

Den første rapporten fra TNS Gallup etter at Kanal 24 kom på lufta, viste at P4 har over én million daglige lyttere, mens Kanal 24 må nøye seg med 300 000.

Frekvensskiftet ved nyttår gjorde at mellom 22 og 33 prosent mulige P4-lyttere mistet kanalen, og Rolland mener de er merkelig om dette ikke har konsekvenser for kanalens lyttertall, skriver Dagbladet.

Tor Aksel Ødegaard i TNS Gallup innrømmer at kanalforvirring kan være en feilkilde, men mener at Rollands innvendinger er gale.

- Kanalforvirring, det at folk svarer feil, er en mulig feilkilde i alle undersøkelser. Men i denne sammenhengen blir det Rolland refererer til helt feil. Økt fokus og mye omtale har gjort at folk er usedvanlig oppmerksomme på hva de faktisk har hørt på radioen. 97,4 prosent av P4s lyttere befinner seg innenfor deres dekningsområde, sier Ødegaard til Dagbladet.

Også leder for styringsgruppa til Radioundersøkelsen og analysesjef i P4, Geir Jangås, avviser Rollands utspill.

- Rollands argumentasjon for at lyttertallene er feil, stemmer ikke. P4 har 70 prosent dekning. Folk kan ta oss inn på internett, i bilen og via kabel uavhengig av dekningsområde, sier Jangås til Kampanje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere