RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må bety at han har en diagnose

Sist oppdatert:
Carl I. Hagen er skuffet over sin tidligere partikollega Trond Birkedal

I et intervju med VG sier den tidligere partilederen for Frp og ordførerkandidaten i Oslo at han er meget skuffet over sin tidligere partikollega etter sexavsløringene mot Trond Birkedal.

- Jeg har kjent Trond Birkedal i mange år. Å filme unge gutter i dusjen på den måten må bety at han har en diagnose. Der synes jeg synd på ham. Men han har ført oss alle bak lyset, både venner og partikolleger. Det er fullstendig uakseptabelt, sier han til avisen.

Ingen kontakt
Han har ikke hatt kontakt med Birkedal etter avsløringen og ønsker heller kommentere den harde kritikken partiet fikk da saken eksploderte i mediene. Trond Birkedals advokat ønsker ikke gå inn i en diskusjon med Hagen.

- Jeg tror ikke jeg vil gå inn på en medisinsk diskusjon med Carl I. Hagen om denne saken. Dette får være Hagens oppfatning, sier Trond Birkedals advokat Arvid Sjødin på vegne av sin klient til VG.

Bakgrunn
Trond Birkedal ble i mars arrestert for å ha snikfilmet unge gutter. Siktelsen mot han er etter straffelovens paragraf 201b, «for i ord eller handling å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det».

Denne siktelsen ble senere utvidet til å gjelde sex med personer under 16 år.

Han var ordførerkandidat for Frp i Stavanger og trakk seg også fra alle politiske verv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere