RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må jeg si det?

Dronningen ville ikke avsløre hvilke Ibsen-verker hun liker best, da hun åpnet Ibsen-museet.

BILDESPESIAL: Kongelig åpning

(Ibsenmuseet/SIDE2): Dronning Sonja gjenåpnet tirsdag ettermiddag Ibsenmuseet i Oslo, nøyaktig 100 år etter hans død.

- Jeg har herved den glede og ære å erklære Ibsenmuseet for åpnet, sa dronningen før hun klippet over det røde silkebåndet og avduket Nina Sundbyes skulptur av Henrik Ibsen.

Dronningen var kledd i en delikat blå drakt og rød hatt for anledningen, og fulgte våkent med da kulturminister Trond Giske snakket varmt om Ibsen fra talerstolen.

- Det er en ære å være tilstede på denne gjenåpningen. Jeg håper museet kommer til å være til glede for både Ibsen-elskere og Ibsen-hatere verden over, smilte Giske til et fullstappet lokale.

Ny gammel leilighet

Det nye museet kan friste med en helt ny utstilling kalt «Henrik Ibsen - Tvert imot» og en opplevelse av dikterens gamle hjem presis slik det så ut da han bodde her i 1895-1906.

Da dronningen var ferdig med sin omvisning i Ibsens leilighet hadde hun tid til noen få spørsmål fra pressen.

På spørsmål fra Side2 om hvilke verker av Ibsen dronningen likte best, smilte dronningen bredt før hun sa;

- Må jeg si det? Det tror jeg at jeg vil holde for meg selv, lo hun hemmelighetsfullt før hun satte seg inn i bilen og kjørte av sted.

Knytter bånd

- Utstillingen «Henrik Ibsen-tvert imot» knytter trådene mellom Ibsens liv, diktingen og tiden han levde i, sier informasjonsleder for Norsk Folkemuseum, Paal Mork til Side2.

«Tvert imot» var de siste ordene Ibsen sa og oppsummerer mye av mannen som ofte gikk mot strømmen og majoritetenes meninger.

- Nå 100 år etter hans død, er leiligheten Ibsen bodde i tilbakeført til slik den var i de ti årene dikteren bodde her.

- En personlig opplevelse

- Dette er en personlig opplevelse av mannen Henrik Ibsen. Her kan du se hvordan han levde og hadde det, sier informasjonsleder for Norsk Folkemuseum, Paal Mork. Dette er Henrik Ibsen backstage om du vil, avslutter han.

Les mer om Ibsenmuseet her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere