*Nettavisen* Nyheter.

- Må kunne kreve forberedte lærere

Foto: Faksimile (Nettavisen)

Skolebyråd beklager dersom noen opplevde de første skoledagene etter ferien som bortkastet.

01.07.14 12:34

«Osloskolen underviser ikke ungene våre», klager bloggeren Elisabeth Norheim etter å ha hørt tilbakemeldingene om «den mest meningsløse skoledagen ever» i en kort skoleuke etter juleferie. Skolebyråd Anniken Hauglie (H) sier at slik skal det ikke være:

- Må forvente forberedte lærere
- Foreldre og elever må kunne forvente at skole og lærere stiller forberedt etter ferien. Slik Norheim beskriver det, skal vi ikke ha det. Men jeg velger å tro at blant de mange tusen lærerne i Oslo-skolen, er det et fåtall som ikke stiller forberedt.

Har strammet inn permisjoner
Elisabeth Norheim adresserer sitt blogginnlegg til skolebyråden og utfordrer henne til å svare. Hun minner om at Oslos skolemyndigheter nylig har formant foreldre til å droppe unødvendige ferier og sende barna på skolen når det er skole. De nye permisjonsreglene ble innført fra 1. august 2013.

Les Elisabeth Norheims blogginnlegg her

- Disiplin begge veier
Anniken Hauglie sier til Nettavisen at hun ser poenget.

- Ja, når vi strammer inn på permisjonsreglene, må det kunne forventes disiplin begge veier. Det er ikke noe allright å høre det Norheim beskriver. Som foreldre og som elever må man kunne forvente at lærere er forberedt og har et opplegg klart når det er skoledag, selv på inneklemte dager.

Klikk på bildet for å forstørre.

«Vi gjorde absolutt ingenting»
Bloggeren Elisabeth Norheim forteller blant annet hvordan hennes 17 år gamle sønn opplevde å begynne på skolen igjen etter juleferien:

«Dette var den mest meningsløse skoledagen ever. Vi gjorde absolutt ingenting. Lærerne var ikke forberedt i det hele tatt, så de ville vi skulle bruke dagen til å snakke om hva vi synes om de som lærere». Da Norheim la ut sin ytring på Facebook, kom det raskt reaksjoner. «Han er ikke den eneste som mener dette, sier det samme hjemme hos meg», skriver én. «Samme her - 9-åringen sier de ikke hadde undervisning i det hele tatt, kun snakka hele dagen!», skriver en annen.

Andre forteller at hos dem begynner skolen først på mandag.

- Skolen skal ikke bare være et sted å være, men et sted å lære, så jeg beklager hvis noen opplever det som bortkastet tid, sier Hauglie.

Hun sier det vil variere når skolen begynner igjen etter ferien. Denne gangen ble det en kort uke i Oslo-skolen med oppstart torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag