*Nettavisen* Nyheter.

- Må kutte mer for å bli kvitt underskudd i Frankrike

Paris (NTB-Reuters): Frankrike kommer til å gjennomføre kutt på totalt 110 milliarder kroner neste år for å få kontroll på sitt budsjettunderskudd, ifølge Le Monde.

Frankrikes sosialistiske regjering vil forsøke å tøyle underskuddet ved å kutte i departementenes budsjetter og i statsstøtten til næringslivet og ved å redusere overføringene til lokale myndigheter, ifølge avisen.

Med den franske økonomien i en svak resesjon, rekordhøy arbeidsledighet og sin egen popularitet på rundt 30 prosent har president François Hollande vært motvillig til å fremskynde sviende kutt.

Men det blir han trolig likevel nødt til for å få underskuddet ned mot EUs grense på 3 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP). Neste års budsjett skal diskuteres i nasjonalforsamlingen 2. juli.

Den franske riksrevisjonen slo før helgen fast at det franske budsjettunderskuddet kan komme til å bli større enn anslaget på 3,7 prosent i år. Revisjonen anbefalte kutt på 102 milliarder kroner neste år og 118 milliarder i 2015 for å få underskuddet ned under EUs grense innen utgangen av 2015. Dette var også et av Hollandes sentrale valgløfter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.