RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må leve videre for de drepte på Kjærlighetsstien

Oslo (NTB): Marte Fevang Smith (18) overlevde som den eneste av elleve personer som ble skutt på Kjærlighetsstien. Nå lever hun videre for bestevenninnen og de ni andre som ble drept ved siden av henne.

18-åringen fra Nøtterøy vitnet i retten mandag formiddag. Hun ble selv skutt i hodet og ble liggende lenge i mengden av drepte ungdommer. I ettertid har hun slitt med hodeplager og en skade i foten.

- Dansing, som jeg er veldig glad i, er derfor veldig uaktuelt nå. Jeg har også opplevd flimring i synet og øresus, men tatt i betraktning hvor nær jeg var å dø, syns jeg ikke at jeg har noe å klage på. Jeg har ti mennesker å leve for - jeg må fortsette å leve, forklarte Smith på spørsmål fra aktor Svein Holden om hvordan hun har hatt det i ettertid.

Utsagnet utløste gråt hos flere av tilhørerne i rettssal 250, og også rettens administrator, Wenche Arntzen, ble tydelig preget. Mange av de etterlatte etter de drepte på Kjærlighetsstien fulgte Smiths forklaring mandag.

Utøya-leiren skulle bli det første steget inn i et politisk liv for Marte og bestevenninnen Maria Maagerø Johannesen. De to holdt hverandre i hendene da de prøvde å spille død på Kjærlighetsstien. 18-åringen forklarte i retten at hun merket veldig godt at Maria ble drept, selv om hun ikke så det.

- Sommerleiren skulle gjøre at vi ble kjent med folk og turte å bli med på andre AUF-arrangementer. Nå er jeg engasjert for to, både for meg selv og Maria, sa Marte Fevang Smith i retten mandag. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere