RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må noen dø før NSB våkner?

passasjer Elin Gade Husby
passasjer Elin Gade Husby Foto: privat
Sist oppdatert:
Mann besvimte på pendlertog. - Det går på liv og helsa løs, sier pendler Elin Gade Husby.

NSB sliter med trange tog og fortvilte reisende som må stå som sill i tønne på vei til jobb.

- Jeg tar 07.35-toget fra Fetsund til Skøyen hver dag. Det er så umenneskelig trangt på det toget. På tirsdag var det en mann som besvimte. Midt inne i Romeriksporten! sier passasjer Elin Gade Husby til Nettavisen.

- Vanvittig
- Vi fikk ikke lagt ham i sideleie med en gang, fordi det var så trangt. Det kom to sykepleiere til, ei som var i vogna og ei til. Det ble ropt etter lege. Han var likbleik da han klarte å sette seg opp rett ved siden av meg, forteller Husby og fortsetter:

- Det er så vannvittig trangt, og dette er standard i rushtiden, både på morningen og ettermiddagen. Det går på liv og helsa løs. Det er for galt at det må et eventuelt dødsfall til før NSB våkner og gjør noe, spør hun.

Etter hendelsen skapte hun debatt på NSBs Facebook-sider, og mange passasjerer var tydelig irriterte over fulle tog.

- Det har blitt verre
Også Camilla Buraas fikk med seg mannen som besvimte på toget.

- Jeg går på Sørumsand, og allerede fra der er det ståplass. Det er unntaket at jeg får meg en sitteplass. Du må vite hvor du skal stå på perrongen, da kan du være heldig.

- Det har blitt verre etter 9. desember i fjor, da det er færre avganger siden svensketoget ikke stopper der lenger, sier hun.

passasjer Elin Gade Husby

NSB beklager
- Dette er absolutt ikke vanlig og vi beklager situasjonen. Jeg forstår at det er slitsomt å stå på toget uten mulighet til å ta av deg yttertøyet og med andre passasjerer tett rundt deg. Det er en ubehagelig og ubekvem opplevelse, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til Nettavisen.

Lundeby sier at NSB ennå bare er inne i den andre normaluken etter at den nye togplanen ble innført, og at det vil ta litt tid å tilpasse planen etter folks reisemønster.

- Når man gjør en så stor endring som denne ruteplanen, er så vil man ikke få den spredningen heller det går ikke an å dimensjonere før man vet hvordan kundene sprer seg. Når man legger om alle linjer og alle rutetider så er det ikke slik at situasjonen er lik på alle tog.

Ber også reisende tilpasse seg
Han sier at NSB også får et nytt togsett hver 14. dag som settes inn i trafikk. Det gjør at forholdene skal bli bedre.

- Kan dere ikke sett inn flere togsett på avgangene som er overfulle?

- Det er jo begrenset hvor mange togsett vi kan ha på en avgang, sier Lundeby og ber også kundene om å vurdere om de kan ta et annet tog.

- Man må spørre seg om man må ta toget som gjør at man kommer på jobb akkurat klokken 08, eller om man kan ta et tidligere eller senere tog og få sitteplass inn til byen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere