RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må slutte å syte

Sist oppdatert:
Unni Lindell og Anne B. Ragde mener Forfatterforeningen må slutte å syte og heller se fremtiden med frie bokpriser i øynene.

I en kronikk i Aftenposten onsdag skriver Anne B. Ragde og Unni Lindell at de oppfatter Forfatterforeningen og dens leder, Anne Oterholm som sutrete.

- Selger mer av alt
Til tross for at bokhandlerne hevder de selger mer av alle typer bøker, også den smale litteraturen, holder Forfatterforeningen på at den nye bokavtalen er negativt utslagsgivende for smal litteratur.

- Oterholm velger å overse og overhøre tallene som sier at alle bøker selger mer, skriver de. Ragde og Lindell meldte seg ut av Forfatterforeningen i fjor. De mener at Forfatterforeningen må fremstå mer som en fagforening og jobbe sterkere for forfatternes økonomiske hverdag.

Pensjon, barselpermisjon, bedre royalties på pocketbøker er temaer de bringer opp som de mener foreningen burde jobbe mer med.

- Ikke personlig
Anne Oterholm sier til Aftenposten at hun ikke tar angrepene personlig og at hun mener det er offensivt når hun vil ha på bordet hva nest-bestselgerne selger i bokhandlene og ikke bare topptallene. Hun sier også at foreningen jobber for at blant annet bestselgerforfattere skal få en større andel royalties enn i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere