*Nettavisen* Nyheter.

- Må ta enhver potensiell trussel alvorlig

Foto: Martin Jacob Kristoffersen

USAs ambassade beklager oppstyret.

01.08.12 21:25

USAs ambassade sier i en pressemelding onsdag at de beklager oppstyret i Oslo sentrum tirsdag etter at ambassaden glemte en øvingsbombe under en bil.

Store områder sperret av
Like før klokken 12 tirsdag gikk alarmen ved ambassaden i Henrik Ibsens gate 48. Store områder ble avsperret, og flere måtte evakueres fra sine arbeidsplasser og hjem. Bygninger i 500 meters radius fra ambassaden ble helt eller delvis evakuert, og området rundt, blant annet Slottsparken, ble sperret av.

Gjenglemt liksombombe
Først klokken 13.26 ble faren avblåst. Den mistenkelige gjenstanden viste seg å være en øvingsbombe som ambassaden hadde glemt på fjerne etter en intern øvelse.

Tirsdag ettermiddag ringte USAs ambassadør Barry White til stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt og beklaget hendelsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ambassaden sendte ved 19.20-tiden tirsdag en uttalelse i form av en pressemelding til VG der de beklager oppstyret. Pressemeldingen er onsdag sendt til andre medier.

Her heter det at liksombomben som ble funnet var en gjenstand fra en øvelse som var glemt igjen under en ambassadeeid bil.

- Ambassadens sikkerhetspersonell håndterte hendelsen i tråd med vanlige prosedyrer og varsler lokale nødetater. Ambassaden beklager oppstyret hendelsen førte med seg. Sikkerheten til ambassadepersonell, besøkende og naboer gjør det nødvendig å ta enhver potensiell trussel på alvorlig og reagere umiddelbart, heter det i pressemeldingen.

Takker for rask respons
Ambassaden uttrykker også sin takknemlighet for rask og profesjonell respons fra norsk politi og redningsmannskap.

Aksjonen skapte også problemer for kollektivtrafikken, som ble delvis omdirigert. Nationaltheatret stasjon ble stengt for T-banetrafikk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag