RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må ta til seg bransjeetikk

Sist oppdatert:
Bransjeforeningen Norske Informasjonsrådgiveres nye etiske normer skal ligge til grunn for sertifiseringen av medlemmene. – Medlemmene må ta til seg disse normene, sier Jørgen Christiansen.

De to siste årene har PR-bransjen blitt rammet av to saker som ikke akkurat har bidratt til å styrke omdømmet. Kommunikésaken og Madland & Wara-saken. I tillegg har bransjeetikken jevnlig blitt satt under lupen av media.

Bransjeforeningen Norske Informasjonsrådgivere (NIR) har det siste halve året gjennomgått sine interne etiske regler.

Gjennomgangen, som er ledet av PR-rådgiver Jørgen Christiansen i JKL Woldsdal, ender med at bransjeforeningen vraker sitt etiske regelverk, som Propaganda skrev da foreningen startet gjennomgangen for et halvt år sien. Men det er ikke dermed sagt at de lar etikken seile sin egen sjø.

- Vi angir tema og føringer for hvordan etikken bør vurderes, sier Christiansen til Propaganda og legger til at prinsippet om å gå bort fra et etiske regelverk og over til etiske normer tidligere har blitt forankret på årsmøtet.

- Vi stiller krav til medlemsbedriftene og at de tar de etiske normene inn i sine daglige drift og jevnlig diskuterer og forholder seg til dem, sier Christiansen og legger til at det vil være noe medlemsbedriftene jevnlig kommer til å bli testet på og vil ligge til grunn for sertifiseringen av medlemmene.

- Man må ta til seg disse normene. Ikke bare en gang for så legge dem i skuffen. Man lager ikke et etisk regelverk for så å gjøre seg ferdig med etikken. Man må jobbe med det hele tiden, utdyper JKL-rådgiveren. Byråer som ikke ønsker å ta til seg etikken, kan vente seg reaksjoner.

- Formålet med NIR er å bidra til kvalitet og etikk i bransjen. Vil du ikke bidra med det har du ikke noe i foreningen å gjøre, sier han.

Ifølge Christiansen har arbeidet med de etiske normene blitt godt mottatt i bransjen. I dag skal de gjennomgås på et medlemsmøte og han håper ikke de går rett igjennom uten debatt.

- Jeg håper det blir litt friksjon i dag at vi får litt debatt, avslutter Jørgen Christiansen i NIR og JKL Woldsdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere