RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må tas og straffes så det svir

Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kraftige reaksjoner etter Nettavisens oppslag om telefonsjikane.

Før helgen fortalte Nettavisen om hvordan en rekke nordmenn utsettes for ulovlig telefonsjikane, om hvordan mobiloperatører er fritatt fra loven som kan forhindre dette og at politiet ikke følger opp anmeldelsene.

Les også: Hvem står bak alle de anonyme oppringningene?

Masse reaksjoner
I kjølvannet av denne saken har vi mottatt en lang rekke henvendelser om lignende saker.

«Når man opplever å motta opptil 20 oppringer hver eneste dag i et par uker i strekk, så er det bare å summere opp antallet. Konklusjonen blir jo den at privatlivet ikke blir helt det samme», skriver en leser om sin opplevelse for en stund tilbake.

«Jeg har og hatt samme problemet i 1,5 år. Det ringer på ukristelige tider, og hos Telenor fikk jeg bare beskjed om at de ikke kunne gjøre noe i og med at nr. var skjult. de kunne ikke finne ut hvem det var, var svaret jeg fikk.. Oppringningene kommer 1-5 ganger i døgnet i en periode på 1 uke til 3 mnd.» skriver en annen leser i kommentarfeltet.

«Jeg har anmeldt slik plaging til politiet 3 ganger og navngitt den som ringer, men de kan intet gjøre- han er ikke en trussel sier de og sakene er henlagt», forteller en tredje person.

Flere har latt seg provosere av teleselskapenes holdning med at en bare skal unngå å ta telefonen, og tar til orde for å viderekoble anrop til både politi og personer som mener at det er den rette måten å løse utfordringen på.

- Dette er faktisk lovbrudd
Morten Ørsal Johansen, medlem av justiskomiteen på Stortinget for Frp, sier til Nettavisen at det er for enkelt å skyve ansvaret for denne typen handlinger på den som plages.

- Det er ikke her snakk om å sette en stopper for noe man ikke liker, det er faktisk lovbrudd vi snakker om og det skal man ta på alvor, lovbrudd som gjør livet til andre mennesker ubehagelig, sier Johansen.

Gir Storberget skylden
Ifølge Johansen har dette til dels med ressurssituasjonen i politiet å gjøre.

- Da blir det slik at noe må nedprioriteres, og dette kommer da sikkert under den kategorien. Justisminister Storberget har vært flink til å fortelle hva politiet skal prioritere, men ikke hva som skal nedprioriteres og nå ser man følgene av dette, når han ikke er villig til å gi politiet de ressurser de trenger for å gjøre en god nok jobb, mener Johansen.

Frp-politikeren tar nå til orde for at personer som står bak denne typen aktivitet straffes skikkelig.

- Det er faktisk den som ringer som gjør noe galt og som bør straffes for det. Dette har med vanlige folks trygghetsfølelse å gjøre. Når det anmeldes så mye som fire tilfeller hver dag, bør dette tas tak i på en skikkelig måte. De som bedriver denne aktiviteten må tas og straffes så det svir. De bryter loven og gjør livet for andre folk ubehagelig, og det skal man ikke slippe unna, slår han fast.

Hva mener du? Er dette en bagatell - eller bør telefonsjikane slås ned på?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere